Na východe a na hrebeňoch hôr bude fúkať silný vietor

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 08:36 • 2 min
Na východe a na hrebeňoch hôr bude fúkať silný vietor

BRATISLAVA - Meteorológovia upozorňujú pred silným vetrom, ktorý dnes môže zasiahnuť východné Slovensko a časť západného a stredného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy 1. a 2. stupňa pred vetrom.

slovakia

left justify in out

Výstraha 2. stupňa platí od 8.00 h do utorka (21.4.) 18.00 h pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Na hrebeňoch Tatier a ojedinele aj v nižších polohách na južnej strane Vysokých Tatier SHMÚ očakáva výskyt silného vetra. Ten dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25-33 metrov za sekundu. Meteorológovia upozorňujú, že takáto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

 

img

 

Prvý stupeň výstrahy platí od 8.00 h do utorka 18.00 h pre východné Slovensko SHMÚ tu očakáva výskyt vetra s rýchlosťou 18 až 23 metrov za sekundu, čo predstavuje podľa meteorológov potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Takúto rýchlosť predpokladá aj na hrebeňoch hôr v niektorých okresoch Žilinského, Trenčianskeho a Banskobystrického kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona