Na vtáčiu chrípku vo Francúzsku už uhynulo 2000 kačiek

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:04 • 2 min
Na vtáčiu chrípku vo Francúzsku už uhynulo 2000 kačiek

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo zdravotníctva potvrdilo dnes výskyt vysokonákazlivej vtáčej chrípky na kačacej farme na juhu krajiny. Vírus H5N8 zapríčinil úhyn približne 2000 kačíc v jednom z fariem v departemente Tarn.

slovakia

left justify in out

V okolí postihnutého chovu vyhlásili trojkilometrovú ochrannú zónu, v ktorej platia sprísnené veterinárne opatrenia. Ochoreniu podľahlo zhruba 2000 z celkovo 5000 kačíc, preventívne však utratia aj zvyšok chovu.


V súvislosti s aktuálnym šírením kmeňa vírusu H5N8 Francúzsko už v polovici novembra posilnilo bezpečnostné opatrenia vo veľkochovoch hydiny. Len začiatkom tohto týždňa bol tento kmeň oficiálne potvrdený u voľne žijúceho vtáctva na severe krajiny.


Prípady výskytu vtáčej chrípky hlásili v uplynulých týždňoch aj z Rakúska, Nemecka a Švajčiarska, Chorvátska, Slovinska, Rumunska, Maďarska, Poľska, Dánska či Holandska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies