Na vrchu Pachoľa horí, zasahuje vrtuľník

NETKY.SK • 19 August 2013, 17:54 • 2 min
Na vrchu Pachoľa horí, zasahuje vrtuľník

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Na vrchu Pachoľa v okrese Liptovský Mikuláš horí kosodrevina. Hasiť požiar pomáha aj vojenský vrtuľník Mi - 17 s bambi vakom z Prešova. Ako agentúru SITA ďalej informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková, vojakov o pomoc požiadal Hasičský a záchranný zbor, pretože horí v ťažko dostupnom teréne.

slovakia

left justify in out

Horí na rozhraní kosodreviny a kamenistého územia. Terén je ťažko dostupný, preto sa zatiaľ nepodarilo presne určiť plochu, ktorú požiar zasiahol. Ako agentúru SITA ďalej informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, pomáha aj vrtuľník ministerstva vnútra. Vrtuľníky podľa Farkasovej zatiaľ na zem zhodili vodu zo šiestich bambi vakov. Jeden má obsah 1 200 litrov. Na mieste zasahujú jednotky pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Východ, hasiči z Tvrdošína a záchranná brigáda zo Žiliny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies