Na volebného lídra v roku 2015 navrhne Frešo Martina Fedora

NETKY.SK • 22 September 2014, 12:46 • 2 min
Na volebného lídra v roku 2015 navrhne Frešo Martina Fedora

BRATISLAVA – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo nebude v roku 2015 kandidovať na post volebného lídra. Za volebného lídra strany navrhne Frešo podpredsedu SDKÚ-DS Martina Fedora.

slovakia

left justify in out

„Mojou ambíciou je mať úspech vo voľbách v roku 2016. O tom je a bude kongres v sobotu,“ povedal dnes novinárom Frešo. Spolu so svojím tímom, v ktorom je okrem Fedora napríklad europoslanec Ivan Štefanec, pripravoval Frešo programovú a personálnu víziu pre parlamentné voľby v roku 2016. Na tejto vízii podľa jeho slov pracoval aj poslanec strany Viliam Novotný, ktorý v auguste z tímu odišiel s tým, že uprednostňuje mocenské riešenie, teda výmenu vedenia SDKÚ-DS.

 

„Som predseda strany na štyri roky. Nemienim sa tohto postu vzdať. Ak má niekto pocit, že to vie robiť lepšie, nech dá návrh na moje odvolanie,“ povedal Frešo. Predseda SDKÚ-DS si myslí, že ak na sobotňajšom kongrese v Senici príde návrh na jeho odvolanie, funkciu obháji. Bývalý prešovský krajský šéf SDKÚ-DS a exposlanec NR SR Ondrej Matej dnes vyhlásil, že je pripravený uchádzať sa o post predsedu SDKÚ-DS na mimoriadnom kongrese strany, ktorý má byť v sobotu 27. septembra v Senici. „Ak predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo naplní záväzok, že sa nebude uchádzať o pozíciu predsedu strany, ak mu delegáti na kongrese neschvália programovú a personálnu ponuku SDKÚ-DS do roku 2016, som pripravený kandidovať na predsedu,“ povedal Matej dnes na tlačovej besede. Podporuje ho šesť krajských organizácií okrem Bratislavy a Trenčína. Matej sa sám označil za staronovú tvár. 

 

„Toto nie je volebný kongres. Pre funkcionárov, ktorí to riešia v zákulisí, platia stanovy. A pripomínam, že nikto z nich neponúkol svoju funkciu,“ reagoval Frešo. Postup skupiny okolo poslanca a predsedu košickej krajskej organizácie Viliama Novotného mu pripomína funkcionárske zápasy niekdajších členov Strany demokratickej ľavice (SDĽ). 

 

Kandidát na volebného lídra Martin Fedor si uvedomuje zmeny, ktoré SDKÚ-DS potrebuje v personálnej otázke, fungovaní strany aj programovo. Bývalý minister obrany bude presadzovať vznik riadiaceho výboru, ktorý bude riadiť stranu dovnútra aj navonok, a vznik programovej rady, aby strana mohla ukázať svoju kompetentnosť. Program SDKÚ-DS by mal podľa Fedora stáť na troch základných pilieroch. Prvým má byť jasná zahraničnopolitická orientácia, druhým prioritná podpora a orientácia na strednú vrstvu a treťou oblasťou je právny a efektívne fungujúci štát. „S takou ponukou predstúpim v sobotu pred delegátov,“ konštatoval Fedor s tým, že SDKÚ-DS zostane stranou spolupráce s ďalšími pravicovými stranami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies