Na voľby bude v Bangkoku dohliadať 10 000 policajtov

NETKY.SK • 29 Január 2014, 10:17 • 2 min
Na voľby bude v Bangkoku dohliadať 10 000 policajtov

BANGKOK - Thajská vláda nasadí v hlavnom meste 10 000 policajtov počas nedeľňajších volieb, ktoré demonštranti prisľúbili narušiť v rámci ich snahy o zvrhnutie premiérky Jingluk Šinavatrovej.

slovakia

left justify in out

Vláda v utorok rozhodla o uskutočnení hlasovania 2. februára, a to napriek hrozbám ďalšieho násilia a bojkotu zo strany hlavnej opozičnej strany.

"Polícia sa postará o bezpečnosť. Tí, čo si myslia, že pôjdu a zatvoria volebné miestnosti, by sa mali zamyslieť znova, pretože polícia im to nedovolí," povedal v stredu minister práce Čalerm Jubamrung novinárom. Demonštranti zabránili uplynulú nedeľu predčasnému hlasovaniu v mnohých volebných miestnostiach, ktoré zablokovali. 

Nepokoje otriasajú thajským Bangkokom už od novembra. Cieľom demonštrantov je zvrhnutie premiérky Šinavatrovej a zbavenie sa vplyvu jej staršieho brata zosadeného premiéra Thaksina Šinavatru. Opozícia a demonštranti vládu obviňujú z rozsiahlej korupcie a tvrdia, že Jingluk je len bábkou v rukách svojho brata, ktorého v roku 2006 zvrhla z čela vlády armáda. Nepokoje sú najhoršie od demonštrácií z roku 2010 a vyžiadali si už desať obetí vrátane lídra protivládnych protestov, ktorého zastrelili v nedeľu. Premiérka súhlasila s vypísaním predčasných volieb a rozpustením parlamentu, až do volieb však odmieta odstúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies