Na vojenskej prehliadke v Minsku pochodovali americkí i ruskí vojaci

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 14:11 • 2 min
Na vojenskej prehliadke v Minsku pochodovali americkí i ruskí vojaci

MINSK - Americkí vojaci dnes pochodovali po boku svojich ruských kolegov na vojenskej prehliadke pri príležitosti konca druhej svetovej vojny v bieloruskom Minsku.

slovakia

left justify in out

Prehliadka spojeneckej jednoty v hlavnom meste Bieloruska boli v silnom protiklade k vojenskej prehliadke v Moskve, ktorú Spojené štáty a väčšina európskych krajín bojkotovali kvôli ruskej úlohe v konflikte na východe Ukrajiny, napísala agentúra AP.

 

Podľa bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka je "hlboko symbolické", že zástupcovia amerických a ruských ozbrojených síl sa na podujatí zúčastnili. Svoje slová vyslovil na začiatku vojenskej prehliadky, ktorá sa konala pri príležitosti 70. výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom.

Na prehliadke sa zúčastnilo viac ako 5000 vojakov, medzi nimi bola aj 40 členov vojenskej kapely amerického vojenského letectva.

 

Bielorusko bolo v minulosti súčasťou Sovietskeho zväzu a dodnes má silné väzby s Moskvou. Prezident Lukašenko sa ale snaží pôsobiť ako prostredník so Západom, ukrajinské mierové rozhovory prebiehali v jeho krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies