Na vojenskej prehliadke v KĽDR opäť zazneli hrozby

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:42 • 2 min
Na vojenskej prehliadke v KĽDR opäť zazneli hrozby

SOUL - Severokórejský líder Kim Čong-un a ďalší vysokí predstavitelia komunistickej krajiny sa vo štvrtok zúčastnili na veľkej vojenskej prehliadke v hlavnom meste Pchjongjang pri príležitosti výročia založenia ľudovej armády KĽDR.

slovakia

left justify in out

Štátna agentúra KCNA informovala, že prehliadka sa konala pred Palácom slnka, v útrobách ktorého ležia nabalzamované telá pochovaných vodcov krajiny. Ceremónia sa uskutočnila v čase zvýšeného napätia na Kórejskom polostrove potom, čo Severná Kórea v reakcii na nové medzinárodné sankcie opakovane pohrozila vojenským zásahom proti svojmu južného susedovi a USA.

Hrozby zazneli aj vo štvrtok z úst veliteľa Strategických raketových síl Kima Rak-kjoma, podľa ktorého medzikontinentálne strely už zamerali Spojené štáty ako svoj prvý cieľ. "Ak sa americkí imperialisti a ich nasledovníci opovážia uskutočniť preventívny útok, pocítia, čo znamená skutočná atómová vojna a skutočné odvetné údery. Ich poskokovia pocítia chuť jadrového holokaustu," vyhlásil vo svojom prejave. Veliteľ leteckých síl Ri Pjong-čchol zas povedal, že jeho jednotky už čakajú na "konečný útok s cieľom zlikvidovať nepriateľa".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies