Výbuch vo Vojenskej akadémii vo Vyškove zabil jedného človeka a ďalšieho zranil

NETKY.SK • 19 September 2017, 13:13 • 2 min
Výbuch vo Vojenskej akadémii vo Vyškove zabil jedného človeka a ďalšieho zranil

VYŠKOV - V areáli českej Vojenskej akadémie vo Vyškove explodovali dnes granáty. Podľa informácií Vyškovského denníka jeden človek zahynul a minimálne dvaja utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

"Na mieste vybuchlo niekoľko granátov. Všetkých nás evakuovali. Jeden vojak je mŕtvy, nemal šancu prežiť. Výbuch bol veľmi silný," uviedla jedna z príslušníčok vojenskej posádky.

 

Zranený vojak nie je v ohrození života a leží vo Fakultnej nemocnici v Brne. Príčina výbuchu, ktorú vyšetruje vojenská polícia, nie je jasná, podľa miestneho denníka Rovnost ho spôsobili granáty.

 

Ministerstvo obrany incident potvrdilo. "K výbuchu naozaj došlo, ale zatiaľ nemám k prípadu bližšie informácie," povedal vedúci komunikačného odboru ministerstva obrany Jan Pejšek.

 

Oblasť je v súčasnosti uzavretá. Vo Vyškove zasadá krízový štáb mesta. "Všetko je v rukách vojenskej polície a čakáme, či budú chcieť od nás nejaké opatrenia" uviedol hovorca vyškovskej radnice Michal Kočí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies