Na vinobraní boli daňováci aj colníci, rozdávali pokuty

NETKY.SK • 24 September 2014, 13:54 • 2 min
Na vinobraní boli daňováci aj colníci, rozdávali pokuty

BRATISLAVA - Na pezinské vinobranie prišli cez víkend okrem tisícok návštevníkov aj colníci a daňováci, aby skontrolovali, ako predávajúci dodržujú zákon o elektronickej registračnej pokladnici.

slovakia

left justify in out

Malackí colníci si náhodne vytypovali sedem predajných miest s občerstvením. Zo všetkých kontrolovaných stánkov dva nedodržali zákon. Na mieste im colníci uložili pokutu vo výške 760 eur, informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová.

 

Kontrolóri z Daňového úradu Bratislava skontrolovali 20 prevádzok, v 14 stánkoch zistili porušenia. Na mieste udelili pokutu vo výške 2 100 eur. „Cieľom takýchto kontrol je okrem dodržiavania zákona aj ochrana zákazníka. Najčastejším porušením je nezaevidovanie tržby v pokladni, čo v praxi znamená, že predajca si daň, ktorú mal odviesť, ponechal,“ dodala Tehlárová. Zákazník tiež často bloček nedostane vôbec. Kontrolóri sa stretávajú aj s neúplnými bločkami. Blok, ktorý kupujúcemu predávajúci vydá, musí obsahovať číslo bloku, DPK (daňový kód pokladne) a logo ministerstva financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies