Na víkendovom Supercar Challenge úspešní aj Slováci

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 12:18 • 2 min
Na víkendovom Supercar Challenge úspešní aj Slováci

ORECHOVÁ POTÔŇ - Počas víkendového podujatia seriálu Supercar Challenge na Slovakia Ringu sa v dobrom svetle ukázali aj mladí slovenskí pretekári jazdiaci na novom česko-slovenskom superšporte Praga R1.

slovakia

left justify in out

Na víkendových pretekoch holandského seriálu Supercar Challenge sa v najrýchlejšej triede Super Lights predstavili aj traja Slováci. Najpopulárnejší slovenský okruhový jazdec Štefan Rosina skončil v sobotňajších pretekoch na 4. mieste so stratou viac ako 1 minúta na víťazné duo Roger Green a Martin Short jazdiacich na Radicale SR8. Víťazné Radicaly potvrdili svoju dominanciu na prvých troch priečkach a s časom 2:01.759 (nedeľa) zajazdili aj najrýchlejšie kolo.

V treťom závode Super Lights dosiahli pódiové umiestnenie aj talentovaní absolventi minuloročnej pretekárskej akadémie pod názvom New Praga Generation – Slovák Leo Hrobárek a Rakúšan Simon Wagner. Na svojej závodnej Prage R1 zvádzali tesné súboje s 26 ročnou holandskou pretekárkou Priscillou Speelman, pred ktorou nakoniec ubránili tretie miesto. Spolu s Leom Hrobárekom a Štefanom Rosinom, ktorý vďaka 20 sekundovej penalizácii v treťom závode skončil až na poslednom mieste, jazdil na Prage R1 aj Donny van Dongen, ďalší absolvent vlaňajšej závodnej akadémie. Veľkým úspechom pre česko-slovenský konštruktérsky tím Praga Racing je nepochybne fakt, že všetky tri závodné špeciály prišli v ostrej konkurencii bezpečne do cieľa a perfektne zvládli svoju závodnú premiéru.

V triede Super GT zvíťazil v oboch závodoch Jan Versluis na Ferrari, prvenstvo v triede GT si pripísal Pierre Etienne Bordet a v divízii GTB duo Rudy Lemmens / Michael Wretschko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies