Na viedenský Opernball prídu Gina Lollobrigida a Mira Sorvino

NETKY.SK • 5 Február 2013, 08:14 • 2 min
Na viedenský Opernball prídu Gina Lollobrigida a Mira Sorvino

Na viedenský Opernball prídu Gina Lollobrigida a Mira Sorvino - Kultúra Vo štvrtok 7. februára vyvrcholí v hlavnom meste Rakúska plesová sezóna známym viedenským Opernballom.

slovakia

left justify in out

img

Vo štvrtok 7. februára vyvrcholí v hlavnom meste Rakúska plesová sezóna známym viedenským Opernballom. Organizátori na ňom privítajú 5 150 hostí z domova i zahraničia. Špeciálnymi hviezdami stavebného podnikateľa Richarda Lugnera sú tento rok 85-ročná talianska herečka Gina Lollobrigida a americká herečka Mira Sorvino, ktorá si za stvárnenie vedľajšej postavy vo filme Mocná Afrodité (1995) režiséra Woodyho Allena vyslúžila Oscara. Na Opernball zavítajú aj ďalšie celebrity, napríklad nemecký módny návrhár Harald Glööckler, herec Maximilián Schell, niekdajšia tenisová hviezda Thomas Muster, televízny šéfkuchár Johann Lafer alebo nemecká modelka Franziska Knuppe.

Na Opernballe bude počas galavečera debutovať 144 tanečných párov nielen z Rakúska, ale aj zo Švédska, Nemecka, Talianska, Portugalska, Ruska, Malajzie, Hongkongu, Holandska a USA. Autorkou choreografie otváracieho tanca je Iris Huberová z tanečnej školy v Korutánsku. O hudbu galavečera sa postará 120 hudobníkov, ktorí budú hrať v ôsmich rôznych sektoroch. Pre veľký záujem o tzv. polnočnú kvadrilu ponúkne Opernball po prvý raz o jeden obľúbený tanec navyše, spolu sa hostia môžu tešiť až na tri kvadrily z pera Johanna Straussa mladšieho. Pre fajčiarov sú k dispozícii dve sály, v jednej s hudbou z 50. rokov minulého storočia. 

Interiér opery bude zdobiť 50-tisíc kvetov. Plesových hostí čaká okrem iného aj 800 fliaš sektu a šampanského, 1 800 párov párkov či 800 porcií gulášovej polievky. Vstupenky na Opernball za 250 eur sú už dávnejšie vypredané, cena lóže sa pohybuje od 9 000 do 18 500 eur. Priamy prenos z celého galavečera prinesie už tradične rakúska televízia ORF. Vlani si podujatie pozrelo viac ako 1,6 milióna divákov. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies