Na viedenský Comic Con príde hviezda Star Treku aj Hodor zo seriálu Hra o tróny

NETKY.SK • 11 August 2016, 08:27 • 2 min
Na viedenský Comic Con príde hviezda Star Treku aj Hodor zo seriálu Hra o tróny

VIEDEŇ - Sviatok všetkých fanúšikov pop kultúry, seriálov, filmov, komiksov či hier priláka na jeseň do Viedne tisícky návštevníkov. Druhý ročník viedenského Comic Conu (VIECC) sa uskutoční od 19. do 20. novembra v priestoroch výstaviska Messe Wien.

slovakia

left justify in out

"O organizáciu sa aj tento rok postarajú známe agentúry, ktoré stoja za Comic Conom v New Yorku či Star Wars Celebration," TASR informoval za organizátorov podujatia Juraj Vedej.

 

Ako ďalej uviedol, prvý ročník Comic Conu v metropole Rakúska navštívilo vyše 17.000 ľudí, z ktorých viac než tisícku tvorili Slováci. Okrem nich mali svoje zastúpenie aj Česi, Maďari či Poliaci. Tento rok organizátori očakávajú ešte väčší záujem a odhadujú prekročenie hranice 25.000 návštevníkov. Preto sa rozhodli rozšíriť výstavnú plochu na 23.000 m2. Priestor tak poskytnú viac ako 300 vystavovateľom.

 

Viedenský Comic Con navštívia aj viaceré hviezdy zábavného priemyslu. Predstaví sa hviezda seriálu Star Trek: Voyager, americká herečka Jeri Ryan, ktorá sa objavila aj v televíznych sériách O. C. California či Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka, britský herec John Rhys-Davies (Indiana Jones, Pán prsteňov) či nórsky umelec Kristian Nairn alias Hodor z kultového seriálu Hra o tróny. Na podujatie zavítajú aj tvorcovia komiksov Achdé, Chris Hamer či Adam Hughes.

 

Po druhý raz sa vo Viedni uskutoční šampionát v Cosplay, kde budú účastníci súťažiť o najlepší vlastnoručne vyrobený kostým filmových, seriálových, komiksových postáv alebo hrdinov z rôznych hier. "VIECC Championship of Cosplay patrí k najväčším a najprestížnejším kostýmovým súťažiam v Európe a je aj jednou zo zastávok svetového šampionátu v Cosplay Quest for the Crown," dodal Juraj Vedej. Súťažiaci sa môžu prihlásiť do štyroch rôznych kategórií, z ktorých absolútny víťaz získa možnosť súťažiť o titul Crown Champion of Cosplay v apríli 2017 v Chicagu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona