Bratislava: Pri požiari na vianočných trhoch sa zranila jedna osoba

NETKY.SK • 28 November 2018, 15:59 • 2 min
Bratislava: Pri požiari na vianočných trhoch sa zranila jedna osoba

BRATISLAVA - Bratislavskí hasiči dnes zasahovali pri požiari na Hlavnom námestí v Bratislave, ktorý vypukol po pol štvrtej. Požiar vznikol po výbuchu propán-butánových fliaš v stánku a rozšíril sa na vedľajší murovaný objekt.

slovakia

left justify in out

Hlavné námestie a budovy v bezprostrednej blízkosti evakuovali. Pri požiari zasahovalo 25 príslušníkov HaZZ so siedmimi kusmi hasičskej techniky a podľa hasičov sa zranila jedna osoba, má popáleniny na tvári a rukách a je v opatere zdravotníkov.

 

Hasičom sa podarilo lokalizovať požiar na Hlavnom námestí v Bratislave, ktorý vypukol v jednom zo stánkov a rozšíril sa na priľahlý murovaný objekt. Škodu predbežne odhadujú na viac ako 200.000 eur.

 

"Hasiči momentálne dohášajú skryté ohniská. Majiteľ objektu predbežne odhadol škodu spôsobenú požiarom na viac ako 200 tisíc eur. Na miesto smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MV SR," informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

 

 

 

Hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva uviedol, že policajti si popoludní všimli kúdole dymu valiace sa z priestorov spred Roland café na Hlavnom námestí a do príchodu hasičov zabezpečili miesto požiaru a ľudí, ktorí sa v blízkosti nachádzali, presúvali do bezpečia. "Požiar zachvátil jeden z predajných stánkov na Vianočných trhoch. Vznikol pravdepodobne v dôsledku manipulácie pri výmene plynových fliaš v tomto stánku, jeho presná príčina bude známa až po vyšetrení," uviedol hovorca. Dodal, že hasiči sú stále na mieste, dohášajú skryté ohniská, ale požiar je už zlikvidovaný.

 

Miesto požiaru je v súčasnosti zabezpečené policajnými hliadkami, doplnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. "Bližšie informácie k požiaru poskytneme po vyjadrení zisťovateľa príčin požiarov a vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vyšetrovateľom Policajného zboru," uzavrela.

 

Stánok, v ktorom vypukol požiar na Hlavnom námestí, nebol súčasťou Vianočných trhov hlavného mesta. "S hlavným mestom nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu a ani hlavné mesto nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva," informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer. Dodala, že stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy.

 

 

 

Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí budú dnes na základe požiadavky Hasičského a záchranného zboru z bezpečnostných dôvodov uzatvorené. Vo štvrtok by už mali byť opäť otvorené. Hlavné mesto bude o tom informovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies