Na Vianočných trhoch budú stáť nové stánky

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 12:47 • 2 min
Na Vianočných trhoch budú stáť nové stánky

BRATISLAVA – Tradičné Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave budú tento rok v novom šate. Vianočné stánky, ktoré sa používali doteraz, sú v zlom technickom stave, nové stánky mesto vyberalo v architektonicko-dizajnérskej súťaži. O miesta v stánkoch teraz budú súťažiť predajcovia vianočného tovaru či občerstvenia. Tých mesto vyberie v dvoch verejných súťažiach, ktoré vyhlási v auguste. Zhodli sa na tom bratislavskí mestskí poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva, kde schválili i podmienky súťaží.

slovakia

left justify in out

Vianočné trhy budú už tradične v centre Bratislavy od 23. novembra do 23. decembra. Na Františkánskom a Hlavnom námestí bude aj v tohtoročnom predvianočnom čase stáť 80 vianočných stánkov, z toho v 50-tich sa budú predávať vianočné darčeky či domáce výrobky a tridsiatka stánkov bude slúžiť na občerstvenie. Minimálna výška nájomného pre stánky s darčekmi bude 40 eur na jeden deň, predajcovia občerstvenia budú za deň platiť minimálne 150 eur. Stánky pre charitatívne organizácie nie sú predmetom súťaže, mesto navrhuje použiť pre charitu päť stánkov používaných v minulých rokoch. Verejnú súťaž na nové sezónne stánky sa mesto rozhodlo vyhlásiť preto, lebo technický stav stánkov, ktoré sa používali už takmer desať rokov, nebol vyhovujúci. Mesto teda vyhlásilo architektonicko-dizajnérsku súťaž na riešenie nových vianočných stánkov. Predmetom súťaže bolo nájsť pre hlavné mesto také riešenie stánkov, ktoré bude atraktívne, inovatívne, ekonomicky hospodárne a technicky vyhovujúce a zároveň bude dotvárať historický charakter centra mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies