Na vianočnom Dobrom trhu v Bratislave možno darovať včelu na adopciu

NETKY.SK • 14 December 2014, 13:11 • 2 min
Na vianočnom Dobrom trhu v Bratislave možno darovať včelu na adopciu

BRATISLAVA - Občianske združenie (OZ) PUNKT s bratislavskou mestskou časťou Staré Mesto pripravuje tradičný Dobrý trh aj počas Vianoc. Uskutoční sa v sobotu 20. decembra od 10. do 20. hodiny v Starej tržnici, Central pasáži i na priľahlej Nedbalovej a Laurinskej ulici.

slovakia

left justify in out

Priestorovo rozšírený vianočný Dobrý trh ponúkne oveľa viac stánkových aktivít, pokrmov i zábavy pre všetky vekové generácie. O sviatočnú atmosféru sa postará viacero hudobníkov a ďalších účinkujúcich na piatich pódiách. Deti sa môžu zúčastniť na tvorivých dielňach aj si pozrieť divadelné predstavenia. Na Nedbalovej ulici členovia 30 organizácií z neziskového sektora predstavia svoje projekty. Vraj tam budú aj živé zvieratá.
      

Nebude núdza ani o originálne darčeky. Napríklad možno niekomu darovať včelu na adopciu. K dispozícii budú dizajnérske veci, oblečenie, knihy, starožitnosti, prírodná kozmetika, živý vianočný stromček v črepníku a veľa ďalších zaujímavých vecí. Možno sa zúčastniť na workshope balenia darčekov, výroby baliaceho papiera alebo originálnych vianočných ozdôb.
      

Na potravinovom trhu v Starej tržnici nebudú chýbať tradičné vianočné dobroty, zdravé medy, ručne vyrábané oblátky, pečivo, lokálne potraviny, zelenina a ovocie, ktoré patria na štedrovečerný stôl. Tešiť sa možno aj na medzinárodné špeciality, napríklad Poliaci budú v rámci zážitkovej gastronómie variť z ekologických potravín dobroty na ochutnávku.
      

"Na poschodí Starej tržnice sa bude konať kapustnicová párty. Aliancia Stará Tržnica, kultúrne centrum Banská Sta n ica aj SlowFoodPressburg pozývajú návštevníkov do svojich dočasných obývačiek, kde ponúknu vianočnú kapustnicu a predstavia svoje aktivity. Galéria Nedbalka pozýva na celodenný program s komentovanou prehliadkou, v rámci ktorej môžete vidieť aj finalistov súťaže Maľba roka 2014 alebo sa prísť pozrieť na vianočný koncert Lotz Trio. S BikeLab si môžete bicyklovaním vyrobiť cukrovú vatu a OZ Vagus bude zbierať trvanlivé potraviny, z ktorých v dennom centre Domec pripravia raňajky pre ľudí bez domova," prezrádza spoluorganizátorka podujatia Zuzana Hrdličková.
      

Dobrý trh je prvý pouličný trh na Slovensku, ktorý ukazuje mesto inak. Skúma rôzne miesta, ulice, námestia a kladie otázky na využitie verejného priestoru. Aspoň trikrát za rok to je trh, ktorý podporuje nielen lokálnych producentov, pestovateľov, kreatívcov či iniciatívy, ale ktorý dlhodobo spolupracuje so susedmi, susedskými organizáciami a posilňuje susedské prevádzky. Je zároveň pouličným festivalom, ktorý ponúka možnosti, ako tráviť voľný čas, pričom ukazuje alternatívu voči mainstreamu. Výskumy potvrdzujú, že Bratislavčania trávia stále viac voľného času v nákupných centrách než v meste. Dokonca aj pešia zóna v úplnom srdci mesta je málo atraktívna, pričom Laurinskou ulicou prejde za deň najmenej chodcov. Dobrý trh chce pre návštevníkov a obyvateľov Bratislavy objaviť nevyužitý potenciál tohto krásneho mestského zákutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies