Na vianočné trhy ďalej ako za humná? Najlacnejšie je v Rige, tvrdí prieskum

NETKY.SK • 19 November 2018, 16:55 • 2 min
Na vianočné trhy ďalej ako za humná? Najlacnejšie je v Rige, tvrdí prieskum

Riga Praha a Tallinn sú najlacnejšie európske destinácie, čo sa vianočných trhov týka. Vyplynulo to z prieskumu servera Post Office Travel Money, ktorý porovnal ceny jedál, kávy, ubytovania alebo rôznych dobrôt z trhov, vrátane vareného vína alebo perníčkov.

slovakia

left justify in out

Lotyšské hlavné mesto vyšlo vôbec najlacnejšie, naopak najdrahšie je v Kodani, píše server Daily Mail.

 

Dve osoby môžu stráviť víkend v Rige nie za viac ako 560 eur, v cene sú pritom započítané aj letenky, avšak z Veľkej Británie.

 

Cena by sa ale dala určite ešte znížiť, odvíja sa totiž od kvality ubytovania, navštívených reštaurácií a podobne. Všeobecne sa ale lotyšské hlavné mesto radí k lacnejším európskym metropolám.

 

Napríklad štyri šálky kávy v nej podľa Post Office Travel Money vyjdú na celkom 10 eur, čo vychádza na nejakých 2,70 eur za jednu, dve trojchodové jedlá aj s fľašou vína vyjdú na 150 eur, a ak nelipnete na viacero chodoch, dá sa cena znateľne znížiť. Ešte lacnejšie ako káva je v Rige varené víno či vianočný punč, jeden vyjde na zhruba 1,70 eur.

 

Vianočné trhy v Rige sú i vzhľadom k veľkosti mesta menšie a komornejšie a zatiaľ nepreplnené davmi, čo je pre mnohých návštevníkov určite ďalšie plus.

 

Hneď za Rigou sa umiestnila Praha, ktorá je vôbec najlacnejšia, čo sa týka cien jedla alebo kávy. Naopak v rámci ubytovania je v priemere drahšia ako estónsky Tallinn na tretej priečke, alebo Berlín na štvrtom.

 

Vôbec najdrahšie vyjde víkendový pobyt v Kodani, kde sú po Štokholme vôbec najvyššie ceny za jedlo, ale aj za kávu či punč. Kľúčom k lacným víkendom je ale napriek tomu aj včasné plánovanie, a predovšetkým dobrý rešerš, kde sa ubytovať a kde sa najesť dobre, a nie za veľké peniaze.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona