FOTO a VIDEO Veľtrh Nábytok a bývanie v Agrokomplexe

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 13:30 • 2 min
FOTO a VIDEO Veľtrh Nábytok a bývanie v Agrokomplexe

NITRA – Na nitrianskom výstavisku Agrokomplex sa tento týždeň uskutočnil 27. ročník veľtrhu Nábytok a bývanie.

slovakia

left justify in out

Nadčasový dizajn, nové technológie výroby nábytku i nové trendy v dizajne predstavilo návštevníkom viac ako 400 vystavovateľov. Tohtoročnou nosnou témou veľtrhu je Domov s technikou i prírodou, alebo bývanie podľa individuálnych potrieb človeka, informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák. Súčasťou veľtrhu Nábytok a bývanie je 2. ročník veľtrhu modernej a tradičnej architektúry z dreva Moderné drevodomy.

 

 

Sprievodným podujatím veľtrhu je Fórum dizajnu, zamerané na prezentáciu autorského dizajnu. Pri príležitosti 20. výročia jeho existencie sa organizátori rozhodli obzrieť sa dozadu a vybrať dizajnérov, ktorí sa pravidelne zúčastňovali na tejto výstave. Koncepcia výstavy Fóra dizajnu, ktoré je prehliadkou dizajnérov, firiem a študentov, vznikla na pôde Vysokej školy výtvarných umení a od jej začiatkov sa na jej obsahu podieľali Ivan Čobej a Katarína Hubová, ku ktorým sa neskôr pridala Adriena Pekárová.

 

Počas existencie súťaže o Cenu Fóra dizajnu je 10 držiteľov ocenenia, ktorí mali možnosť usporiadať samostatnú výstavu v galérii SCD Satelit. Na tohtoročnej jubilejnej výstave chcú organizátori vystaviť aspoň jednu prácu z kolekcie, za ktorú laureáti ocenenie získali. Zároveň si chcú pripomenúť dizajnérov, ktorí pravidelne vystavovali aspoň v začiatkoch na tejto prehliadke súčasného nábytku a interiérových doplnkov. Mnohí z nich sa spájajú aj so značkou významných slovenských výrobcov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies