Na veľtrhu cvičných firiem sa predstaví 48 stredných škôl z krajín V4

NETKY.SK • 18 Október 2017, 11:58 • 2 min
Na veľtrhu cvičných firiem sa predstaví 48 stredných škôl z krajín V4

BRATISLAVA/KOŠICE – Výroba a predaj krojov, prútených výrobkov, čokolády, letecká preprava, pivné kúpele či truhlárstvo, to je len malý záber firiem, ktoré budú prezentovať žiaci stredných škôl zo Slovenska, Čiech a Poľska na 15. Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem krajín V4. Študenti sa od štvrtka 19. októbra stretnú v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Na veľtrh do Košíc prídu svoje firmy, podnikanie i podnikateľské zámery prezentovať žiaci a pedagógovia zo 48 stredných škôl zo Slovenska, šiestich stredných škôl z Českej republiky a dve z Poľska. Firmy si zriadili žiaci pod dohľadom pedagógov a podnikateľov, ktorí žiakov vedú.

 

"Cvičné firmy sú reálnou možnosťou, ako si stredoškoláci môžu preveriť svoje vedomosti, schopnosti a zručnosti pri podnikaní. Založenie firmy je dnes už pomerne ľahkou záležitosťou, ale prejaviť životaschopnosť firmy a prežiť v dnešnom trhovom prostredí si vyžaduje nielen teoretické, ale aj praktické zručnosti," povedal riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV) Michal Bartók.

 

Súčasťou veľtrhu budú i tradičné súťaže cvičných firiem v kategóriách katalóg, imidž stánky, slogan, logo, reprezentant/ka a e-prezentácia.

 

"Aj preto projekt cvičných firiem i takéto súťaže sú vhodným miestom, kde si žiaci preveria svoje schopnosti a najmä konkurencieschopnosť svojich firiem," dodal Bartók.

 

Súčasťou bude aj semifinále šiesteho ročníka súťaže Najlepší podnikateľský zámer, na ktorom budú prezentované tri najlepšie podnikateľské zámery. Novinkou bude súťaž 60 sekúnd, v rámci ktorej budú mať žiaci iba jednu minútu na to, aby v anglickom jazyku bez akýchkoľvek pomôcok čo najvýstižnejšie prezentovali svoju firmu a presvedčili porotu, že práve ich výrobky a služby sú tie najlepšie na trhu.

 

Podujatie organizuje ŠIOV v spolupráci s Obchodnou akadémiou na Watsonovej ulici v Košiciach. Podujatie vyvrcholí v piatok 20. októbra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies