Na veľtrhoch Coneco a Racioenergia očakávajú účasť 465 vystavovateľov

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 17:20 • 2 min
Na veľtrhoch Coneco a Racioenergia očakávajú účasť 465 vystavovateľov

BRATISLAVA - V areáli bratislavskej Incheby vrcholia prípravy na dva medzinárodné veľtrhy Coneco a Racioenergia, ktoré sa uskutočnia v dňoch 6. až 9. apríla.

slovakia

left justify in out

Ako informovala TASR Martina Macková, hovorkyňa Incheby, 37. ročník veľtrhu Coneco prinesie najnovšie trendy v stavebníctve, architektúre a dizajne, progresívne stavebné materiály, zariaďovacie prvky a komponenty do interiéru a exteriéru, ale aj drevodomy, pasívne domy, riešenia zamerané na hospodárenie s vodou a odborné poradenstvo. Uskutoční sa aj 26. ročník medzinárodného veľtrhu energetickej efektívnosti Racioenergia.

 

Veľtrhy zároveň obohatia výstavy Voda, Pasívne domy a Drevodomy. Návštevníkom sa na ploche 35.000 metrov štvorcových predstaví 465 vystavovateľov z 13 krajín a to Slovenska, Česka, Číny, Francúzska, Japonska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Španielska, Švajčiarska, Talianska a Taiwanu.

 

Coneco podľa jej slov zareaguje na súčasnú situáciu v stavebníctve. Ide okrem iného o päť aktuálnych projektov - Podpora zatepľovania rodinných domov, Stavajte pasívne domy - drevodomy na Slovensku, Stavebné otvory aktuálne, Zelená domácnostiam a Voda, využitie a ochrana.

 

Coneco doplní tematický odborný program orientovaný na aktuálne témy v segmente stavebníctva. Technický a skúšobný ústav stavebný v spolupráci s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a ďalšími partnermi pripravil konferenciu na tému teórií a konštrukcií pozemných stavieb. Tentoraz sa bude týkať otázky obnovy budov v ultranízkoenergetickej úrovni výstavby.

 

V ponuke odborných programov sú aj témy efektívneho využívania energie, správneho zatepľovania, kvalitnej obnovy bytových domov, prevádzkovania malých fotovoltaických zariadení či správneho výberu okien.

 

Zväz stavebných podnikateľov pripravil konferenciu s názvom Investujeme do stavbárskych zručností a uskutočnia sa aj 1. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania. Ide o súťaž pre študentov vysokých škôl pod hlavičkou BIM asociácie Slovensko a Stavebnej fakulty STUBA. Nemenej dôležité sú témy týkajúce sa bezpečnosti pri práci. Prepojením vzdelávania s praxou budú Majstrovstvá Slovenska SOŠ v strechárskych remeslách pod hlavičkou Cechu strechárov Slovenska.

 

Počas veľtrhu budú slávnostne vyhlásené výsledky prestížnej súťaže Stavba roka 2015.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies