Na veľtrhoch cestovného ruchu v Brne bude mať Slovensko najväčšiu účasť

NETKY.SK • 14 Január 2019, 13:13 • 2 min
Na veľtrhoch cestovného ruchu v Brne bude mať Slovensko najväčšiu účasť

BRATISLAVA - Najvýznamnejšie veľtrhy cestovného ruchu (CR) v Českej republike - Go a Regiontour sa uskutočnia na Výstavisku v Brne od 17. do 20. januára opäť so slovenskou účasťou. Tá bude na 28. ročníku medzinárodného veľtrhu turistických možností v regiónoch najväčšia v histórii.

slovakia

left justify in out

Morava je pre Slovensko spádovou oblasťou v rámci aktívneho CR. Jej obyvatelia vycestujú na Slovensko viackrát za rok a intenzívne sa o túto krajinu zaujímajú. Hľadajú nové lokality, atrakcie, produkty. Aj podľa riaditeľa projektu Go a Regiontour Miloňa Mlčáka veľtrhy sú pre Slovensko čoraz viac obľúbené i pre blízkosť ich konania. Tiež preto, že Slovenská republika patrí medzi tri najvyhľadavanšie ciele českých turistov, čo vyplýva z hodnotenia Českého štatistického úradu, ktorý výjazdový CR sleduje.

 

Zábery výstavy Go a Regiontour z minulého roku.

 

"Na výstave sa prvýkrát zúčastnia Nitriansky a Prešovský samosprávny kraj. Tiež napríklad Kúpele Piešťany a Lúčky, ale aj časti regiónov a iné zoskupenia alebo samostatné subjekty. Bude to najväčšia slovenská účasť za posledných 10 rokov," uviedol pre TASR riaditeľ spoločnosti Veletrhy Brno na Slovensku Ľuboš Podolský.

 

 

Krajská organizácia cestovného ruchu Turizmus regiónu Bratislava sa v januári zúčastňuje na troch medzinárodných veľtrhov CR. Medzi nimi aj v Brne, kde predstaví odbornej a širokej verejnosti spektrum voľnočasových aktivít s členskými oblastnými organizáciami CR: Bratislava Tourist Board, Región Senec, Malé Karpaty a Záhorie. To predstaví ako región na pokojné prechádzky borovicovými lesmi či nivou Moravy. Región Senec v lete ponúkne športové aktivity na Slnečných jazerách a celoročnú ponuku wellness služieb. V rámci expozície Chute a vône bratislavského regiónu spoznajú návštevníci aj tradičné kulinárske špeciality, víno, pivo i destiláty.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona