Na velodróme v Prešove sa predstaví to najlepšie zo Slovenska

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 11:02 • 2 min
Na velodróme v Prešove sa predstaví to najlepšie zo Slovenska

Prešov - Cyklistický velodróm v Prešove bude počas najbližšieho víkendu patriť majstrovstvám Slovenska v dráhovej cyklistike. Účasť na pretekoch bude zároveň aj jedným z nominačných kritérií ME v Glasgowe a predstaví sa na nich kompletná slovenská špička. Pre jediný cyklistický velodróm na Slovensku pôjde o významné podujatie, ešte významnejším však budú preteky Európskeho pohára UCI kategórii C2 v závere augusta.

slovakia

left justify in out

V roku 2017 sa na prešovskom velodróme po dlhých rokoch konali majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike. Podujatie sa na východ Slovenska vráti už počas najbližšieho víkendu (30.júna - 1. júla). 

 

"Účasť na týchto pretekoch je jedno z nominačných kritérií ME v Glasgowe. Okrem účasti na MSR musia mať pretekári splnené limity, tie však už splnené majú. Na prešovskom velodróme by sa zrejme aj tak nedali dosiahnuť také časy, aké sa dosahujú na drevených dráhach s dĺžkou 250 metrov. Dráhy s dĺžkou 333,33 m, akú máme aj my, sa používajú už iba na niektorých pretekoch Svetového alebo Európskeho pohára," uviedol manažér ŠK Velodróm Prešov Branislav Delej. K favoritom republikového šampionátu by mali patriť Alžbeta Bačíková Pavlendová, Tereza Medveďová, Filip Taragel, Andrej Strmiska a aj vlaňajší víťaz Matúš Štoček.

 

Týždeň po pretekoch v kategóriách Elite vybehnú na trať prešovského velodrómu mládežnícki cyklisti v mužských aj ženských kategóriách, v rýchlostných aj vytrvalostných disciplínach.

 

Dráhová cyklistika sa na 333,33 m dlhý okruh vráti 29. augusta, keď je na programe Grand prix mesta Prešov. Pôjde vôbec o prvé preteky UCI kategórie C2 na Slovensku. "Tie budú súčasťou Európskeho pohára a budú sa v nich zbierať body v rámci kvalifikácie OH 2020. Tešíme sa na cyklistickú elitu. Na budúci rok by sme radi mali preteky kategórie C1," poznamenal Delej s dodatkom, že cieľom slovenskej dráhovej cyklistiky je mať štyroch pretekárov - dvoch mužov a dve ženy - na olympiáde 2020 v Tokiu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies