Infikovaných na slovensku
363
Infikovaných svetovo
842,320
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
14.04.2014 13:00 Relax
Na veľkonočný stôl pripravíme mazanec
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.04.2014 13:00 Relax

Na veľkonočný stôl pripravíme mazanec



Suroviny: 1 kocka droždia, 500 g polohrubej múky, 120 g kryštálového cukru, 3 žĺtky, 150 g masla, 300 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandlí, soľ, kôru z jedného citróna, ½ čajovej lyžičky drveného anízu, 50 ml rumu 1 vajce na potretie


Príprava:

Z mlieka, droždia, cukru a soli si pripravíme kvások. Maslo, žĺtky, cukor vyšľaháme do peny pridáme múku, citrónovú kôru, drvený aníz, kvások a vypracujeme hladné cesto. Primiešame hrozienka namočené v rume, sparené a očistené mandle, cesto ešte raz premiesime a necháme kysnúť na teplom mieste. Potom rozdelíme na dve časti, urobíme dva bochníky, každý zvlášť položíme na vymastený plech a necháme znovu kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, v strede nakrojíme do kríža, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40-45 minút.

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  Internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok