Suroviny: 1 kocka droždia, 500 g polohrubej múky, 120 g kryštálového cukru, 3 žĺtky, 150 g masla, 300 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandlí, soľ, kôru z jedného citróna, ½ čajovej lyžičky drveného anízu, 50 ml rumu 1 vajce na potretie
Príprava:
Z mlieka, droždia, cukru a soli si pripravíme kvások. Maslo, žĺtky, cukor vyšľaháme do peny pridáme múku, citrónovú kôru, drvený aníz, kvások a vypracujeme hladné cesto. Primiešame hrozienka namočené v rume, sparené a očistené mandle, cesto ešte raz premiesime a necháme kysnúť na teplom mieste. Potom rozdelíme na dve časti, urobíme dva bochníky, každý zvlášť položíme na vymastený plech a necháme znovu kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, v strede nakrojíme do kríža, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40-45 minút.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies