Na veľkonočný stôl pripravíme mazanec

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 13:00 • 2 min
Na veľkonočný stôl pripravíme mazanec

Suroviny: 1 kocka droždia, 500 g polohrubej múky, 120 g kryštálového cukru, 3 žĺtky, 150 g masla, 300 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandlí, soľ, kôru z jedného citróna, ½ čajovej lyžičky drveného anízu, 50 ml rumu 1 vajce na potretie

slovakia

left justify in out

Príprava:

Z mlieka, droždia, cukru a soli si pripravíme kvások. Maslo, žĺtky, cukor vyšľaháme do peny pridáme múku, citrónovú kôru, drvený aníz, kvások a vypracujeme hladné cesto. Primiešame hrozienka namočené v rume, sparené a očistené mandle, cesto ešte raz premiesime a necháme kysnúť na teplom mieste. Potom rozdelíme na dve časti, urobíme dva bochníky, každý zvlášť položíme na vymastený plech a necháme znovu kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, v strede nakrojíme do kríža, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40-45 minút.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies