Na Veľkonočnú nedeľu si možno zabehať v košickej zoo

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 12:25 • 2 min
Na Veľkonočnú nedeľu si možno zabehať v košickej zoo

KOŠICE - Netradičný beh košickou zoologickou záhradou si môžu milovníci rekreačného športu užiť počas Veľkonočnej nedele 5. apríla. Pôjde o druhý ročník tejto akcie v areáli s exotickými zvieratami.

slovakia

left justify in out

Štart bežcov bude o 10.00 h, trať v tomto roku organizátori z komunity Active Life vytýčili na 4400 metrov, teda oproti minulému roku je dlhšia o 600 metrov.

 

Počas veľkonočných sviatkov pripravila Zoo Košice aj ďalší program pre návštevníkov. Pri vstupe v priestoroch Zooshopu sa prezentuje výstavou Vajce – symbol zrodu života. Návštevníci tak môžu na vzorke desiatich vajec porovnať rozdiely v ich veľkosti. Najväčšie patrí najväčšiemu nelietavému vtákovi, ktorým je pštros africký dvojprstý.

 

Najmenšie, s priemerom menším ako jeden centimeter, pochádza z hniezda andulky (papagájca vlnkovaného).

V sobotu o 11.00 h si na veľkonočnej pochúťke otestujú svoje maškrtné jazýčky medvedí súrodenci Cindy a Ťapík. S príchodom apríla zoo po zimnej prestávke obnovila aj komentované kŕmenia. O 10.30 h a 13.30 h ponúka zážitok pri kŕmení tučniakov, o 11.30 h sa pri kŕmení málp hnedých možno tiež dozvedieť viac o ich živote.

 

S prichádzajúcou jarou sa „prebudili“ aj dinosaury v zoo. DinoPark otvoril svoje brány 1. apríla, aby opäť sprístupnil dobrodružnú cestu do druhohôr. Najväčšou novinkou tejto sezóny je 3D kino, ktoré sa premenilo na DinoAquarium s novým filmom Kronosaurus. Vďaka tomu návštevníci môžu nazrieť pod hladinu divokých druhohorných morí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies