Na Veľkonočnú nedeľu si možno zabehať v košickej zoo

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 14:04 • 2 min
Na Veľkonočnú nedeľu si možno zabehať v košickej zoo

KOŠICE - Netradičný beh košickou zoologickou záhradou si môžu milovníci rekreačného športu užiť počas Veľkonočnej nedele 20. apríla.

slovakia

left justify in out

Pôjde o prvý ročník tejto akcie. Pri výbere nenáročnej bežeckej trasy mali organizátori na mysli najmä rodiny s deťmi. Dlhá je približne 3,5 kilometra a má mierne prevýšenie. "Všetci bežci, ktorí svoj beh odštartujú o 10.00 h, dostanú 50-percentnú zľavu na vstupnom. Súčasťou programu sviatočnej nedele v zoo bude množstvo sprievodných akcií pre deti," informovala zoo.  
      

Počas veľkonočných sviatkov budú brány zoologickej záhrady pre návštevníkov otvorené tak ako počas hlavnej sezóny, od 09.00 do 19.00 h. V prípade priaznivého počasia môžu záujemcovia sledovať komentované kŕmenie tuleňov, tučniakov, medveďov a málp. Otvorený je už aj obľúbený DinoPark, v prevádzke pre najmenších bude hipodróm.
      

V kontexte sviatočných dní si pri vstupe do zoo možno pozrieť výstavu s názvom Vajce – symbol zrodu života. Neprehliadnuteľné je vajce najväčšieho nelietavého vtáka na svete – pštrosa afrického dvojprstého, ktoré je v porovnaní s priemerným slepačím vajíčkom až 20-násobne väčšie. Medzi exemplármi možno nájsť aj vajce tučniaka jednopáseho alebo miniatúrne, necelé tri gramy vážiace vajíčko andulky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona