Na veľkonočnú nedeľu pripravíme jahňacie kotlety a tiramisu

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 09:00 • 2 min
Na veľkonočnú nedeľu pripravíme jahňacie kotlety a tiramisu

Jahňacie kotlety. Suroviny: 4 jahňacie kotlety, 2 PL oleja, soľ, čierne korenie, 40 g cesnakového masla

slovakia

left justify in out

Príprava:

Kotlety potrieme olejom položíme na rošt, podsunieme plech na odkvapkávanie a pripravujeme pod grilom 5 minút z každej strany. Osolíme okoreníme, podávame s cesnakovým maslom.

 

Tiramisu.

 

Suroviny:

2 dcl uvarenej horúcej kávy, 2 dcl kávového likéru alebo rumu, 6 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 500 g mascarpone. 300 g dlhých piškót, 1 lyžica kakaa, alebo strúhanej čokolády

 

Príprava:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mascarpone. Do uvarenej kávy nalejeme likér, piškóty v nej jednu po druhej namáčame a ukladáme do formy. Vrstvu piškót polejeme krémom, potom kladieme druhú vrstvu piškót, krém, kým všetko použijeme. Posledná musí byť vrstva krému. Posypeme kakaom, alebo strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

 

Prajeme dobrú chuť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies