Jahňacie kotlety. Suroviny: 4 jahňacie kotlety, 2 PL oleja, soľ, čierne korenie, 40 g cesnakového masla
Príprava:
Kotlety potrieme olejom položíme na rošt, podsunieme plech na odkvapkávanie a pripravujeme pod grilom 5 minút z každej strany. Osolíme okoreníme, podávame s cesnakovým maslom.
Tiramisu.
Suroviny:
2 dcl uvarenej horúcej kávy, 2 dcl kávového likéru alebo rumu, 6 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 500 g mascarpone. 300 g dlhých piškót, 1 lyžica kakaa, alebo strúhanej čokolády
Príprava:
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mascarpone. Do uvarenej kávy nalejeme likér, piškóty v nej jednu po druhej namáčame a ukladáme do formy. Vrstvu piškót polejeme krémom, potom kladieme druhú vrstvu piškót, krém, kým všetko použijeme. Posledná musí byť vrstva krému. Posypeme kakaom, alebo strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies