Na Veľkej cene v Ústí nad Labem kvarteto Slovákov, najväčšou hviezdou Talian Russo

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 14:33 • 2 min
Na Veľkej cene v Ústí nad Labem kvarteto Slovákov, najväčšou hviezdou Talian Russo

BRATISLAVA - Slovensko bude na tohtotýždňovom už 47. ročníku Veľkej ceny Ústí nad Labem (18. - 22. 5.) reprezentovať štvorica boxerov. Na tradičnom podujatí sa predstavia v kategórii do 56 kg Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) a Michal Takács (ŠKP Bratislava), do 81 kg Matúš Strnisko (ŠKP Bratislava) a do 91 kg Michal Plesník (KO Box Club Galanta).

slovakia

left justify in out

"Z pôvodnej päťčlennej nominácie pre zranenie ruky vypadol na poslednú chvíľu Michal Zátorský v kategórii do 60 kg," informoval v pondelok popoludní agentúru SITA tréner reprezentácie SR Pavol Hlavačka a doplnil: "K dispozícii sú dvaja pästiari v ´päťdesiatšestke´, pretože v nižšej hmotnosti do 52 kg, kde by štartoval Vilo Tankó, sa v Ústí neboxuje. Organizátori nám umožnil nominovať dvoch borcov v kategórii do 56 kg."


Úvodné duely v ringu sú na programe v stredu, podujatie vyvrcholí počas víkendu finálovými stretnutiami. Vlani si Slováci vybojovali na Grand Prix Ústí nad Labem tri medailové priečky: jediné prvenstvo pre SR získal Erik Tlkanec v kategórii do 91 kg, druhú priečku pridal v "osemdesiatjednotke" Michal Šurin, na bronzovom stupienku klasifikovali Michala Gavaja v kategórii nad 91 kg.


V rámci 47. ročníka podujatia sa predstaví 78 boxerov z 15 krajín. "Najväčšou hviezdou VC Ústí bude Clemente Russo v kategórii do 91 kg. Je to držiteľ dvoch strieborných olympijských medailí z Pekingu 2008 i Londýna 2012 a dvojnásobný svetový šampión (Chicago 2007, Almaty 2013)," uviedol pre české médiá šéf turnaja a zároveň prezident Českej boxerskej asociácie (ČBA) Svatopluk Žáček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies