Na Veľkú Raču sa vracajú českí a poľskí lyžiari

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:40 • 2 min
Na Veľkú Raču sa vracajú českí a poľskí lyžiari

Na Veľkú Raču sa vracajú českí a poľskí lyžiari

slovakia

left justify in out

Lyžiarske stredisko PARK SNOW Veľká Rača Oščadnica v Kysuckých Beskydách ponúkne v nadchádzajúcej zimnej sezóne 14 zjazdoviek v troch navzájom lyžiarsky prepojených lokalitách - Dedovka, Marguška a Lalíky.
Stredisko je jedným zo siedmich slovenských lyžiarskych stredísk, v ktorom môžu lyžiari využiť Slovakia super skipas - desať a pätnásťdňový skipas môžu čerpať počas celej sezóny aj jednotlivo a sezónny skipas. „Zjazdovky sú všetkých náročností, takže si dobre zalyžujú všetci od začiatočníkov až po najnáročnejších lyžiarov. Ponuka služieb je pestrá - školy a škôlka, úschovňa, ski servis, požičovňa lyží a predajňa športových potrieb. Na spestrenie lyžovačky je možné požičať si skifox alebo zažiť adrenalín na bobovej dráhe, ktorá je najväčšou atrakciou v stredisku,“ informuje stredisko na internetovej stránke.
Podľa starostu Oščadnice Miloslava Šulgana naznačila minuloročná zimná sezóna návrat českých a poľských lyžiarov. „Sezóna 2008/2009 bola veľmi poznačená prechodom na euro. To bola úplne radikálna zmena. Skutočne, akoby úderom polnoci po prechode na euro Poliaci a Česi absolútne odišli a zostali len slovenskí lyžiari. Naše stredisko vzhľadom na polohu pri hraniciach s Českou a Poľskou republikou vždy malo medzinárodný charakter. To znamená, že minimálne 70 percent návštevníkov tvorila zahraničná klientela. A to je našou obrovskou devízou oproti porovnateľným strediskám,“ povedal Šulgan.
Doplnil, že návštevníci lyžiarskeho strediska majú k dispozícií zhruba 4000 lôžok u súkromných poskytovateľov ubytovania a 1000 lôžok v penziónoch a hoteloch. „Minulý rok začalo stredisko uplatňovať zľavu pre tých, ktorí spolupracovali a sú oficiálnymi poskytovateľmi ubytovania. Ľudia prihlásili ešte asi 1500 lôžok. Keď sme začali budovať stredisko v sezóne 1999/2000, jedným z kľúčových rozhodnutí bolo vtiahnuť domácich obyvateľov do tohto podnikania. Čo sa aj podarilo a prejavilo sa to nárastom počtu lôžok na súkromí,“ skonštatoval Šulgan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies