Na vedenie vozidla sa treba sústrediť na 100 percent

NETKY.SK • 22 Október 2014, 17:20 • 2 min
Na vedenie vozidla sa treba sústrediť na 100 percent

TRNAVA - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu (19.10.) o 15.40 h v obci Cerová v okrese Senica. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

„Na križovatke ciest druhej a tretej triedy smerom na Rozbehy došlo k nehode medzi osobným autom Peugeot 206 a motocyklom Suzuki VS Intruder tak, že 23-ročný vodič auta z Trnavy pravdepodobne nedal pri odbočovaní vľavo prednosť oproti idúcemu motocyklistovi," konštatovala Kredatusová s tým, že v dôsledku nárazu motocyklista spadol na cestu a šmýkal sa aj s motocyklom do priekopy. Pri nehode utrpel 40-ročný motocyklista zo Šaštína-Stráží ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť asi tri mesiace.
     

Podľa slov hovorkyne mladý vodič auta pravdepodobne porušil ustanovenie zákona o cestnej premávke, v ktorom je uvedené, že vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. „Polícia na zistenie presnej príčiny dopravnej nehody pribrala súdneho znalca z odboru cestná doprava. Vodiči sa podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorá bola u obidvoch negatívna. Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví,“ povedala hovorkyňa. 
     

Z ublíženia na zdraví obvinil vyšetrovateľ v Trnavskom kraji aj 23-ročného vodiča vozidla Citroën Jumper zo Skalice, ktorý 18. septembra ráno o piatej hodine viedol auto na ceste tretej triedy v úseku Mokrý Háj - Radošovce. „Pravdepodobne počas jazdy dostal mikrospánok, v dôsledku čoho vyšiel mimo cestu, kde narazil do stromu. Pri nehode utrpel jeho 21-ročný spolujazdec ťažké zranenie, z ktorého sa bude liečiť asi šesť mesiacov,“ uviedla Kredatusová. Dodala, že v zmysle Trestného zákona, kto inému z nedbanlivosti spôsobí ťažkú ujmu na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky. 
     

Polícia apeluje na motoristickú verejnosť, najmä však na mladých vodičov, ktorí nemusia mať dostatok skúseností, aby striktne dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Jednou z povinností vodičov ustanovených v zákone je venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Zákon tiež hovorí, že vodič nesmie viesť vozidlo, ak je unavený. „Každý vodič by si mal preto uvedomiť, že na jazdu sa treba neustále koncentrovať, a to na 100 percent,“ zdôraznila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona