Na večeru pre opustených chodia aj štedrovečerní

NETKY.SK • 19 December 2012, 12:13 • 2 min
Na večeru pre opustených chodia aj štedrovečerní

Na večeru pre opustených chodia aj štedrovečerní - Zaujímavosti Ľuďom bez domova a osamelým pripravili štedrovečerné pohostenie v Trnave na piatok 21. decembra.

slovakia

left justify in out

imgĽuďom bez domova a osamelým pripravili štedrovečerné pohostenie v Trnave na piatok 21. decembra. Už tradične sa uskutoční v Katolíckej jednote Slovenska (KJS) na Novosadskej ulici a aj v tomto roku pre túto príležitosť pripravujú spolu s cukrovinkami osemdesiat porcií kapustnice, šalátu a vyprážanej ryby.

Na usporiadaní štedrej večere pre bezdomovcov sa vždy podieľa mesto v spolupráci s KJS, ktorá okrem pohostenia neopomenie ani pozvanie duchovného pastiera, ktorý sa spoločenstvu prihovára na začiatku podujatia. Pre každého, kto prijme pozvanie, je pripravený aj balíček s ponožkami a trvanlivejšími potravinami. "Je to malé prilepšenie k Vianociam," povedala pre TASR Mária Peciarová zo sociálneho odboru trnavskej radnice. Bezdomovci sa o konaní večere dozvedia od sociálnych pracovníkov a informáciu ďalej šíria vo svojej komunite. "Okrem takých, ktorých v Trnave poznáme, sledujeme, že na jedlo prichádzajú aj z iných miest, ktorí takto v predvianočnom čase pendlujú z mesta do mesta," dodala Peciarová. Okrem bezdomovcov sú dvere otvorené aj ľuďom, ktorí majú pocit osamelosti, či sociálne slabším rodinám. "Kto príde, toho radi pohostíme," dodala Peciarová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies