Na Valentína Slováci radi cestujú do Paríža, Barcelony či Ríma

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:43 • 2 min
Na Valentína Slováci radi cestujú do Paríža, Barcelony či Ríma

BRATISLAVA - Barcelona, Paríž, Rím či Benátky - to sú najčastejšie destinácie, kam Slováci cestujú osláviť Valentína.

slovakia

left justify in out

Aj keď v súčasnosti sa názory predajcov leteniek na Paríž rozchádzajú. Niektorí tvrdia, že je aj naďalej veľmi obľúbený a záujem o výlety tam rastie, ďalší zas vidia vplyv minuloročných teroristických útokov a pokles predaja leteniek do hlavného mesta Francúzska.

 

Napríklad podľa predajcu leteniek spoločnosti Pelikan.sk je už tradične najobľúbenejšou valentínskou destinácou Paríž. "Záujem Slovákov o túto destináciu neustále rastie, a samozrejme, platí to aj pre výlety počas Valentína," priblížil marketingový špecialista firmy Patrik Vas.

 

Naopak, predajca leteniek Student Agency zaznamenal v tomto roku menší záujem o letenky do Paríža. "O Paríž, ktorý doteraz dlhodobo viedol v eurovíkendových štatistikách obľúbenosti, je v tomto roku nižší záujem," uviedla riaditeľka predaja leteniek spoločnosti Věra Janičinová. Slováci tak podľa nej po jesennom teroristickom útoku s návštevou francúzskej metropoly ešte stále váhajú.

 

Vo všeobecnosti však podľa spoločnosti ľudia volia na valentínske pobyty typicky kratšie výlety na štyri až päť dní v Európe. Najväčší záujem tak býva o letenky do Barcelony, Lisabonu, Ríma, Benátok alebo aj do Atén. Veľký záujem je však aj o menej tradičné destinácie, akými sú poľský Krakov alebo lotyšské hlavné mesto Riga.

 

Pelikan.sk ešte dodáva, že akýmsi "skokanom" tohto roka sú aj valentínske pobyty vo Vysokých Tatrách, za ktorými nasledujú výlety do Prahy, Ríma či Atén. "V minulom roku cestovali Slováci na Valentína najmä do Ríma, Istanbulu a Londýna. V tomto roku sa k týmto destináciám pridali lokálne pobyty v Tatrách a pobyty v Prahe," vymenoval Vas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona