Na väčšine územia Slovenska hrozia búrky a silný vietor, cez víkend sa bude dať kúpať

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 12:28 • 2 min
Na väčšine územia Slovenska hrozia búrky a silný vietor, cez víkend sa bude dať kúpať

BRATISLAVA – Búrky a silný vietor dnes hrozia na väčšine územia Slovenska. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky, Trnavský, Prešovský a Žilinský kraj. V prípade Nitrianskeho a Trnavského kraja platí výstraha od 8.00 h do 12.00 h, pre Trenčiansky a Košický až do polnoci. Pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj platí od 18.00 h do polnoci.

 

img

 

Pre Trenčiansky a Košický kraj platí taktiež výstraha prvého stupňa pred silným vetrom. Druhý stupeň výstrahy pred silným vetrom platí v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji od 8.00 h do 18.00 h. Výstraha platí pre okresy Žilina, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica, Brezno, kde sa očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 32-38 m/s.

 

Predpoveď počasia na piatok (zdroj SHMÚ):

Polooblačno, miestami až oblačno. Miestami prehánky alebo búrky, aj intenzívne, prípadne s krúpami.  Denná teplota 23 až 29 st, na juhovýchode okolo 31 st. Južný až juhozápadný vietor do 30 km/h, v nárazoch miestami okolo 60 km/h. Popoludní od západu bude vietor slabnúť. Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor, miestami až víchrica.

 

Sobota:

Polooblačno až oblačno. V noci ojedinele, cez deň miestami, najmä vo východnej polovici územia prehánky, ojedinele búrky. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v horských dolinách a kotlinách miestami okolo 11 st. Najvyššia denná teplota 22 až 27 st. Slabý, na východe južný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

Nedeľa:

Malá, v priebehu dňa miestami zväčšená oblačnosť. Ojedinele, najmä v horských oblastiach prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 15 až 9 st. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na Kysuciach Orave, Liptove a na Spiši okolo 23 st. Slabý, na východe severný vietor do 5 m/s (do 20 km/h).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies