Na väčšine územia je zhoršená kvalita ovzdušia, výstraha platí pre Košice

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 19:31 • 2 min
Na väčšine územia je zhoršená kvalita ovzdušia, výstraha platí pre Košice

BRATISLAVA – V okolí Košíc je zhoršená kvalita ovzdušia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v pondelok výstrahu pred smogovou situáciou v tejto oblasti. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

slovakia

left justify in out

V Bratislave, Banskej Bystrici, Jelšave, Malackách, Krompachoch, Nitre, Prešove, Prievidzi, Senici, Trnave, Martine, Ružomberku, Žiline, Topoľníkoch, Vrútkach a vo Veľkej Ide vydal SHMÚ upozornenie pred smogovou situáciou, ktorá trvá do odvolania. 

 

"V predchádzajúcom dni boli na niektorých staniciach priemerné denné hodnoty PM10 nad 50 µg/m3. Táto hodnota nesmie byť prekročená na jednotlivej stanici viac ako 35-krát v kalendárnom roku," uvádza SHMÚ.

 

Príčinou smogovej situácie sú podľa meteorológov vysoké emisie PM10 z vykurovania pevným palivom a z ďalších lokálnych zdrojov, ako aj nepriaznivé rozptylové podmienky vyplývajúce z polohy v horskej doline.

 

SHMÚ varuje aj pred poľadovicou, ktorá sa môže v noci z pondelka na utorok (6.3.) a v ďalších dňoch tvoriť na celom území Slovenska. V tejto súvislosti SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa.

 

 

img

Mapa: SHMÚ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies