Na Václavskom námestí v Prahe sa upálil muž, bojuje o život

NETKY.SK • 17 December 2014, 10:20 • 2 min
Na Václavskom námestí v Prahe sa upálil muž, bojuje o život

PRAHA - Na Václavskom námestí v Prahe sa v noci nadnes polial horľavinou a zapálil 56-ročný muž. V kritickom stave ho previezli do nemocnice, kde bojuje o život, oznámil server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Muž sa podpálil krátko pred polnocou. Podľa policajného hovorcu išlo o pacienta psychiatrickej liečebne, ktorý bol na vychádzke.

 

Pražská záchranná služba dnes ráno mylne informovala, že zranený muž zomrel. Vinohradská nemocnica však túto správu neskôr dementovala a vyhlásila, že pacient žije a zostáva hospitalizovaný v tamojšom popáleninovom centre. Stav muža zostáva naďalej kritický, keďže utrpel popáleniny na celom povrchu tela.

 

Podľa jedného zo svedkov muž kráčal smerom k pomníku svätého Václava. Náhle sa polial horľavinou a zapálil sa, pričom z neho vyšľahol asi tri metre vysoký plameň.

 

Okoloidúci sa ho najskôr snažili uhasiť bundami, neskôr pribehol niekto s hasiacim prístrojom. Muž údajne zostal pri vedomí, ale bol v šoku a nedokázal hovoriť. Hasiči mu v rámci prvej pomoci dali dýchať kyslík a odovzdali ho do rúk záchranárov.

 

Podľa polície bol muž pacientom psychiatrickej nemocnice v Bohniciach. Odtiaľ odišiel v utorok na vychádzku, z ktorej sa už nevrátil. 

 

Počas incidentu utrpela ľahšie popáleniny ešte iná osoba. Má ísť o mladú ženu, ktorá sa snažila horiaceho muža uhasiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona