VIDEO Na Václavskom námestí v Prahe horel hotel: Evakuovali 72 hostí

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 06:08 • 2 min
VIDEO Na Václavskom námestí v Prahe horel hotel: Evakuovali 72 hostí

PRAHA - Z dôvodu požiaru káblových rozvodov, ktorý sa následne rozšíril na plastové prekrytie lešenia, bol v pondelok večer evakuovaný hotel Juliš na Václavskom námestí v Prahe.

slovakia

left justify in out

Priamo do budovy sa oheň nedostal, dym ale prenikol na všetky poschodia, preto hasiči evakuovali 72 z celkového počtu 127 hostí.

 

Hovorca pražských hasičov Martin Kavka uviedol, že požiar vypukol po 20.30 h, päť jednotiek hasičov dorazilo na miesto päť minút po jeho ohlásení. Počas požiaru sa v budove aktivovalo samočinné hasiace zariadenie.

 

 

Pôvodné informácie hovorili o tom, že požiar sa šíril zo suterénu. Vyšetrovateľ ale po príchode na miesto spresnil, že horieť začalo až na štvrtom poschodí.

 

"Horiace plastové časti odkvapkávali káblovým kanálom do spodných častí a následne sa plamenné horenie rozšírilo na plastové prekrytie lešenia... Zásah bol ukončený o 22.44 h," informoval Kavka s tým, že požiar nebol rozsiahly, oheň do budovy vôbec neprenikol a nespôsobil tak väčšie škody.

 

Pri evakuácii nebol nikto zranený.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona