Na území Nitrianskeho kraja vyhlásili mimoriadnu situáciu

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 10:06 • 2 min
Na území Nitrianskeho kraja vyhlásili mimoriadnu situáciu

NITRA – Prednosta obvodného úradu Nitra dnes vyhlásil pre povodne mimoriadnu situáciu v územnom obvode Nitrianskeho kraja. Mimoriadna situácia platí od 8:30 a potrvá až do odvolania. Agentúru SITA o tom informoval Peter Lazarov z Komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra.

slovakia

left justify in out

Dunaj v Komárne stále stúpa, o 9:00 bola jeho hladina vo výške 845 centimetrov. Kulmináciu by mal podľa predpokladov dosiahnuť v sobotu. „Prekročili sme o pár centimetrov rekordnú hranicu z roku 2002. Rezerva betónovej hrádze je ešte vyše metra, takže dúfame, že viac ako o meter sa voda nezdvihne,“ povedal pre agentúru SITA hovorca komárňanskej radnice Róbert Králik. Hrádze zatiaľ držia na Dunaji aj na Váhu, i keď na mnohých miestach vznikajú priesaky. „Nie sú ale nejaké kritické, operatívne sa ich snažíme utesňovať,“ dodal Králik. Mesto preto uvíta čo najviac dobrovoľníkov, ktorí pomôžu s plnením vriec pieskom. Uzatvorený je Alžbetin ostrov, cez ktorý si zvyknú ľudia skracovať cestu z Maďarska. Zhruba v strede ostrova tam cestu zaplavila spodná voda. 

Komárňanskí hasiči majú v službe 29 príslušníkov, mesto požiadalo o pomoc aj dobrovoľných hasičov. Ako informoval nitriansky krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky, do Komárna sa presunulo aj päť hasičov záchrannej brigády zo Žiliny s nákladnými vozidlami, na ktorých sú nafukovacie povodňové zábrany. Z iných hasičských staníc v Nitrianskom kraji odišlo do Komárna desať hasičov. Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby dostalo za úlohu na každom okresnom riaditeľstve dať do pohotovosti ďalších troch ľudí, zatiaľ budú len na telefóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies