Na území Južnej Kórey rozmiestnia vo štvrtok štyri jednotky systému THAAD

NETKY.SK • 6 September 2017, 12:23 • 2 min
Na území Južnej Kórey rozmiestnia vo štvrtok štyri jednotky systému THAAD

SOUL - Na území Južnej Kórey budú tento týždeň inštalované štyri ďalšie odpaľovacie jednotky amerického systému protiraketovej obrany THAAD.

slovakia

left justify in out

Rozmiestnenie nových jednotiek systému THAAD bude nasledovať po nedávnych ďalších severokórejských raketových a jadrových testoch a v čase vyostrujúcej sa rétoriky medzi severokórejským vodcom Kim Čong-unom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

 

Spomínané zariadenia by mali byť inštalované tento štvrtok, a to na juhu krajiny - v oblasti Songdžu, ležiacej približne 300 kilometrov južne od Soulu, kde už sú dve takéto jednotky.

 

KĽDR uplynulú nedeľu informovala o úspešnej skúške vodíkovej bomby, ktorá by mohla byť použitá v hlavici medzikontinentálnej balistickej strely schopnej zasiahnuť ciele v USA či dokonca v Európe. Išlo o šiestu jadrovú skúšku. Pred týždňom KĽDR otestovala aj balistickú raketu, ktorá preletela ponad územie Japonska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona