Na uvoľňovanie opatrení proti koronavírusu je priskoro, varujú vedci

NETKY.SK • 11 Apríl 2020, 09:15 • 2 min
Na uvoľňovanie opatrení proti koronavírusu je priskoro, varujú vedci

MADRID - Španielske úrady plánujú budúci týždeň povoliť návrat do práce robotníkom v továrňach či na stavbách.

slovakia

left justify in out

Podľa nich to nespôsobí nárast prípadov koronavírusu. Niektorí vedci však varujú, že opak môže byť pravdou. Reštaurácií ani obchodov sa opatrenia nedotknú, otvorené sú naďalej len supermarkety, lekárne a novinové stánky.

 

Natíska sa však otázka, či je už ten správny čas na zmeny, keďže pandémia v krajine stále naplno vyčíňa. Podľa expertov zmeny v oblasti výroby a výstavby prichádzajú priskoro.

Doktor Antoni Trilla z barcelonskej univerzity, ktorý radil vláde pri zavádzaní opatrení, je presvedčený, že by mali pokračovať.

 

 

“Je logické pokúšať sa vrátiť do normálu vo všetkých ekonomických činnostiach, ale musí to sprevádzať dobrý systém, ktorý nájde, izoluje a vylieči nové prípady, ktoré sa objavia," povedal v rozhlasovom vysielaní.

 

V podobnom zmysle sa vyjadrila aj virologička Margarita del Valová, ktorá označila uvoľnenie reštriktívnych opatrení v priemysle za "unáhlené".

Španielsko je v počte infikovaných stále na druhom mieste za Spojenými štátmi. V krajine sa novým vírusom nakazilo už 157-tisíc ľudí a takmer 16-tisíc mu podľahlo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies