Na úvod 2. kola kanonáda Vegas proti San Jose, Tatar nehral

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 12:02 • 2 min
Na úvod 2. kola kanonáda Vegas proti San Jose, Tatar nehral

NEW YORK - Hokejisti Vegas Golden Knights rozobrali San Jose 7:0 vo štvrtok na úvod 2. kola play-off Západnej konferencie NHL a v sérii vedú 1:0. Slovenský krídelník Tomáš Tatar znovu chýbal v zostave víťazného tím. "Zlatí rytieri" položili základ vysokého triumfu už v prvej tretine, po ktorej viedli 4:0. V ďalších častiach hry dominovali aj naďalej a pridali ešte tri góly. Čistým kontom sa prezentoval brankár Marc-André Fleury, zastavil všetkých 33 striel súpera, vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Pre skúseného gólmana to bolo 13. čisté konto v kariére a tretie vo vyraďovacích súbojoch.

slovakia

left justify in out

Golden Knights uspeli vo svojej premiérovej sezóne v súťaži už v piatom zápase play-off po sebe. Sú zároveň dosiaľ jediným nezdolaným tímom vo vyraďovacej fáze sezóny 2017/2018.

Vedenia v úvode série sa ujal obhajca trofeje Pittsburgh tesným triumfom vo Washingtone 3:2. Domáci neuspeli napriek tomu, že v 41. min viedli 2:1 zásahmi ruských kanonierov Jevgenija Kuznecova a Alexandra Ovečkina. O všetky góly Penguins sa postarala prvá útočná formácia v priebehu 4:49 min v tretej tretine. Tri body získal Jake Guentzel (1+2), po dva si pripísali Sidney Crosby a Patric Hörnqvist (obaja 1+1). "My sme hrali dobre, oni hrali dobre... Celý zápas zmenili tie tri striedania," smútil podľa nhl.com Kuznecov.

Pre kapitána "tučniakov" Crosbyho to bol 61. viacbodový zápas v play-off. V historickej tabuľke sa dostal na tretie miesto pred Fína Jariho Kurriho. "Bol to veľký zápas Patrica Hörnqvista, veľmi nám to pomohlo. Celý zápas sme hrali celkom dobre, on sa tlačil do bránky, hral výborne a svojim výkonom strhol aj ostatných," povedal Crosby. "Najmä v úvode série sa sústredíte viac na seba a svoj tím. Myslím si, že neskôr nás čakajú ešte náročnejšie zápasy," dodal.

 

 

img

Sidney Crosby (87) sa teší so spoluhráčmi po strelenom góle. Foto: TASR



Sumáre NHL - 2. kolo play-off - štvrtok:

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 7:0 (4:0, 1:0, 2:0) - stav série: 1:0
Góly: 5. Eakin (McNabb, Perron), 5. Haula (Tuch, Neal), 7. Marchessault (R. Smith, W. Karlsson), 12. Tuch (W. Karlsson, R. Smith), 24. Theodore (R. Smith, Marchessault), 45. C. Miller (W. Karlsson, Marchessault), 49. Neal (Perron, Haula)

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2:3 (1:0, 0:0, 1:3) - stav série: 0:1
Góly: 1. Kuznecov (Ovečkin, T. Wilson), 41. Ovečkin (T. Wilson, Orlov) - 43. Hörnqvist (J. Schultz, Guentzel), 46. Crosby (Guentzel, Hörnqvist), 48. Guentzel (Crosby)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona