Na útoku v Ankare sa podieľala mladá príslušníčka Strany kurdských pracujúcich

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 11:23 • 2 min
Na útoku v Ankare sa podieľala mladá príslušníčka Strany kurdských pracujúcich

ANKARA - Jedným z dvoch údajných páchateľov nedeľňajšieho bombového útoku v Ankare je príslušníčka zakázanej militantnej skupiny Strana kurdských pracujúcich (PKK), narodená v roku 1992. Agentúra Reuters o tom dnes informovala s odvolaním sa na predstaviteľov tureckých bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

Získané dôkazy podľa nich svedčia o tom, že ide o ženu pochádzajúcu z mesta Kars na severovýchode Turecka, ktorá vstúpila do radov PKK v roku 2013. Turecká vláda predtým vyjadrila očakávanie, že skupinu stojacu za nedeľňajším výbuchom v Ankare sa podarí oficiálne identifikovať ešte v priebehu dnešného dňa.


Odpálenie auta naloženého výbušninou v centre tureckej metropoly si podľa aktuálnych údajov vyžiadalo najmenej 37 mŕtvych a 120 zranených. Medzi mŕtvymi je aj prinajmenšom jeden z útočníkov.


Najnovší bombový útok otriasol vo večerných hodinách rušným dopravným uzlom v Ankare, ktorý sa nachádza niekoľko stoviek metrov od budov ministerstiev spravodlivosti a vnútra.


Podobný útok sa odohral v Ankare aj 17. februára, keď bomba usmrtila 29 ľudí, prevažne vojakov. Turecká vláda vtedy označila za páchateľa príslušníka kurdských milícií v Sýrii.

 

Turecké vojenské letectvo po najnovšom výbuchu v Ankare zaútočilo na kurdských povstalcov v severnom Iraku.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona