Na Urpíne dnes zbierali odpad dobrovoľníci zo Zelenej hliadky

NETKY.SK • 19 Október 2013, 17:28 • 2 min
Na Urpíne dnes zbierali odpad dobrovoľníci zo Zelenej hliadky

BANSKÁ BYSTRICA - Cieľom takýchto podujatí je najmä upozorniť ľudí, že naše okolie a mesto, v ktorom žijeme je zrkadlom toho, ako sa k nemu správame.

slovakia

left justify in out

Niekoľko vriec rozličného odpadu, predovšetkým plastových a sklenených fliaš zozbierali dnes asi dve desiatky dobrovoľníkov na banskobystrickom vrchu Urpín. Akciu zorganizovala Komunita BB a občianske združenie EnviroFuture.

Za niekoľko uplynulých týždňov ide už o tretiu akciu banskobystrickej Zelenej hliadky, zameranú na čistenie oddychových častí Banskej Bystrice," povedal TASR Peter Fehér z EnviroFuture.

Prvým ich činom bolo upratovanie mestského, tzv. Leninovho parku, druhým čistenie mŕtveho ramena Hrona na Podrybe. V mestskom parku vyzbierali 11 vriec odpadu a na mŕtvom ramene Hrona približne 20.

"Cieľom takýchto podujatí je najmä upozorniť ľudí, že naše okolie a mesto, v ktorom žijeme je zrkadlom toho, ako sa k nemu správame. Nesnažíme sa suplovať úlohy samosprávy, ale pripomenúť ľuďom, že je v prvom rade na nich byť ohľaduplný ku svojmu okoliu," uviedol organizátor.

Akciu podporili aj súkromné firmy. Technické vybavenie v podobe vriec a ochranných pomôcok poskytli spoločnosti Ganz a MIS.

"Do Zelenej hliadky sme prvýkrát skúsili zapojiť aj fanúšikov geocachingu. Je to zábava, či určitý druh športu, spočívajúca v hľadaní skrytého objektu, o ktorom sú známe len jeho geografické súradnice,"
priblížil Fehér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies