Na úrade vlády darovali krv. Podľa Rašiho by mal darovať každý, kto môže

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 11:50 • 2 min
Na úrade vlády darovali krv. Podľa Rašiho by mal darovať každý, kto môže

BRATISLAVA - Zamestnanci Úradu vlády SR a Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu mohli v pondelok na úrade darovať krv. Urobil tak aj vicepremiér Richard Raši (Smer-SD), podľa ktorého by mal darovať krv každý, kto môže.

slovakia

left justify in out

"Podľa mňa je darovanie krvi ten najušľachtilejší čin, pretože človek dáva niečo zo seba, čo druhému môže zachrániť život," povedal Raši, ktorý je držiteľom bronzovej Janského plakety. Tá sa udeľuje po desiatom odbere.

 

"Bol som darovať asi trinástykrát, presne to neevidujem, ale bronzovú plaketu som dostal zhruba pred dvoma rokmi," uviedol podpredseda vlády. S darovaním krvi začal pomerne neskoro, dôvodom bolo jeho povolanie lekára.

 

"Počas operácií sa bežne stane, že sa chirurg pichne, nechtiac si urobí ranku, pričom po kontakte s krvou iného by mal byť človek z darovania krvi na istý čas vyradený," vysvetlil Raši.

 

Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona