Na Uprising Reggae Festivale vystúpi aj skupina Kassav'

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 15:08 • 2 min
Na Uprising Reggae Festivale vystúpi aj skupina Kassav'

BRATISLAVA - Na tohtoročnom Uprising Reggae Festivale sa predstaví aj kapela Kassav’, ktorá vznikla v roku 1979 na karibskom ostrove Guadeloupe a je zakladateľkou štýlu zouk.

slovakia

left justify in out

Pätnásťčlenná formácia debutovala v roku svojho založenia albumom Love And Ka Dance, pričom v súčasnosti má na konte viac než 20 nahrávok. Spomínaný štýl zouk vznikol zdigitalizovaním štýlu compas pochádzajúceho z Haiti, pričom je v ňom cítiť aj zmes funku s rockom. Neskôr z neho vznikli štýly ako groovy soca, gumbe alebo kuduro.


Už skôr potvrdenými interpretmi deviateho ročníka festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sú Alborosie, Nneka, Tarrus Riley, Kabaka Pyramid, The Congos, The Sugarhill Gang, Looptroop Rockers, DJ Kentaro, Dean Fraser, Alaine, DJ Vadim, Paolo Baldini DubFiles feat. Mellow Mood, Forelock & Sr. Wilson, The Skints, Mungo's Hi Fi, Marina P, Ras Muhamad, Rocky Leon, Dubioza Kolektiv, Tadiman, Sassja, Názov Stavby, Medial Banana, Haf & Beyuz, Gonsofus, N3O Akustika, Warrior Sound International a Silly Walks Discotheque.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies