Na Uprising Reggae Festival prídu U-Cee a Dancehall Masak-Rah

NETKY.SK • 1 August 2014, 08:30 • 2 min
Na Uprising Reggae Festival prídu U-Cee a Dancehall Masak-Rah

BRATISLAVA - Na siedmom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 21. až 23. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, vystúpia aj nemecký spevák U-Cee a poľský soundsystem Dancehall Masak-Rah.

slovakia

left justify in out

U-Cee, vlastným menom Ussama Soleman, má tunisko-egyptský pôvod, no momentálne žije v Česku. Vo svojej tvorbe kombinuje reggae, dancehall, soul, funk a hip-hop a už ako 15-ročný začal nahrávať pod vydavateľstvom Virgin Records. Od roku 2003 spolupracuje s Mortal Kombat Sound, pričom o rok neskôr sa stal spevákom kapely King Banana, ktorá sa v roku 2009 premenovala na U-Cee & The Royal Family. V tom istom roku sa presťahoval z Nemecka do Česka a predvlani vydal debutovú sólovku International Call. 

 

Formáciu Dancehall Masak-Rah založili v roku 2008 spevák Junior Stress a dídžej 27Pablo. Neskôr sa k nim pridali aj Drivah, Sinus, Dorka a Mothashipp a momentálne patria medzi najpopulárnejšiu dancehallovú formáciu v Poľsku. Ich najznámejšou skladbou je Drivah Dance. 

 

Vo štvrtok 21. augusta sa na Uprisingu predstavia Mellow Mood, Micah Shemaiah, Cornerstone Roots, Medial Banana, Charlie P spolu s Mungo's, Fireson Bantu s United Forces Of Dub, Deadly Hunta, Rocky Leon, Ghetto Youths Sound s Pull Up Unity. Na štvrtkový Opening Day je potrebné si kúpiť samostatnú vstupenku v cene 15 eur. 

 

V piatok a sobotu na festivale vystúpia Shaggy, KRS-One, Jimmy Cliff, The Skatalites Junior Kelly, Collie Buddz, Gentleman's Dub Club, Aphrodite, Ward 21, Marcy Chin, Dub FX, Chronixx & Zinc Fence Redemption, Jah9, Daddy Freddy, Jah Sun, Raphael, Spectacular, YT, Taiwan Mc, Campana Batacuda, Wailing Trees, Lion D & Bizzarri Sound, Riddim Colony, Fitta Warri, Rebellion The Recaller, Lengualerta, U-Cee, Dancehall Masak-Rah, Jinx In Dub, Addis Pablo & Suns Of Dub, DJ K, Riddim Tuffa, J Bostron, Dubtonic Kru, Rollandblow, Steppa Style & Trudebwoy Sound, Iration Steppas & MC Danman, Weedy G Soundforce, N3o Akustika, Dirty Dubsters & 2Nice, Dr.Kary, Vec & Škrupo, Moja Reč & Komplot, James Cole, Tono S. & Beyuz, Boyband a Bekim. Dvojdňové permanentky stoja momentálne 40 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal alebo na webstránke www.uprising.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies