Na Uprising Reggae Festival prídu aj Ragga Twins

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 12:19 • 2 min
Na Uprising Reggae Festival prídu aj Ragga Twins

BRATISLAVA - Na tohtoročnom Uprising Reggae Festivale sa predstaví aj anglická formácia Ragga Twins, ktorá stála za vznikom štýlu jungle music. Deviaty ročník podujatia sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch.

slovakia

left justify in out

Ragga Twins vznikli začiatkom 90. rokov v Londýne po tom, ako bratia David a Trevor Destoucheovci, ktorí používajú umelecké mená Deman Rocker a Flinty Badman, opustili Unity Soundsystem a vytvorili si vlastnú skupinu. Debutový album Reggae Owes Me Money vydali v roku 1991, neskôr ponúkli štúdiovky Rinsin' Lyrics (1995) a Ragga Twins Step Out (2008). Dlhodobo spolupracujú s drum'n'bassovým triom Aquasky, pričom ich spoločný singel Dem No No We zaznel v seriáli Da Ali G Show (2000 - 2004). Na konte majú aj hity ako Dirty Entartainers, Loko a All In Check. Ragga Twins taktiež spolupracovali so Skrillexom, na jeho debutovom albume Recess (2014) hosťujú v skladbách All Is Far In Love And Brostep a Ragga Bomb.


Na Uprising Reggae Festival tento rok prídu aj Alborosie, Nneka, Tarrus Riley, Kabaka Pyramid, The Congos, Kassav’, The Sugarhill Gang, Looptroop Rockers, Modestep, King Kong, Big Red, DJ Kentaro, Dean Fraser, Alaine, DJ Vadim, Paolo Baldini DubFiles feat. Mellow Mood, Forelock & Sr. Wilson, The Skints, Mungo's Hi Fi, Marina P, Ras Muhamad, Rocky Leon, Dubioza Kolektiv, Tadiman, Sassja, Názov Stavby, Smack, Gleb, Rida Radar & Captayn Freeman, Medial Banana, Haf & Beyuz, Gonsofus, N3O Akustika, Warrior Sound International a Silly Walks Discotheque.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona