Na Uprising Reggae Festival príde aj Paolo Baldini DubFiles

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 17:07 • 2 min
Na Uprising Reggae Festival príde aj Paolo Baldini DubFiles

BRATISLAVA - Na deviatom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, vystúpi aj projekt DubFiles talianskeho producenta Paola Baldiniho.

slovakia

left justify in out

Projekt, s ktorým vystúpia tiež Jules I, dvojičky Lorenzo a Jacopo Garziovci zo skupiny Mellow Mood, spevák Forelock z kapely Arawak a katalánsky hudobník Sr. Wilson, sa tak pridal k už skôr potvrdeným interpretom, ktorými sú Alborosie, Nneka, Tarrus Riley Dean Fraser, Alaine a Marina P.


Projekt DubFiles založil taliansky producent Paolo Baldini, ktorý je zároveň basgitaristom formácií B.R. Stylers a Africa Unite. Základom jeho tvorby je predovšetkým dubstep v spojení s reggae, ktoré zvykne kombinovať napríklad aj s rock'n'rollom. Debutoval v roku 2014 eponymnou štúdiovkou, na ktorej sa predstavili napríklad Richie Cambell, Dub FX, Tanya Stephens či Macka B. Nasledovali single Wah Da Da Deng (feat. Hempress Sativa) a Kingston 6 (feat. King Kampta), ktoré vyšli tento rok. Spolupracuje tiež so spomínanou formáciou Mellow Mood, pričom sa producentsky podieľal na všetkých ich albumoch vrátane nahrávok Move! (2009), Well Well Well (2012) či zatiaľ poslednej 2 the World (2015).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies