Na Uprising prídu aj Smack, Gleb a Rida Radar

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 13:52 • 2 min
Na Uprising prídu aj Smack, Gleb a Rida Radar

BRATISLAVA - Ďalšími potvrdenými interpretmi tohtoročného Uprising Reggae Festivalu sa stali český rapper Smack a jeho slovenskí kolegovia Gleb a Rida Radar.

slovakia

left justify in out

S posledným menovaným vystúpia aj Captayn Freeman a DJ Spliff. Deviaty ročník podujatia sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch.


Smack, vlastným menom Jakub Janeček, je priekopníkom grimeu v Českej republike. Začínal v skupine IsCream Boyz a je tiež zakladateľom labelu Archetyp 51. Na konte má sólovky 2051 (2012), P's A Love (2014) a Sick (2015), pričom za posledné dve menované získal Ceny Anděl v kategórii Hip-hop. Gleb pochádza z Bratislavy a vo svojej tvorbe kombinuje žánre drum'n'bass, grime, glitch hop a trap. Na konte má EP nahrávky Stanica Zoo (2013) a Zloo (2015).

 

Na Uprisingu sa predstaví už štvrtý rok po sebe, pričom tentoraz ho bude sprevádzať dídžejské duo Hypetrain. Rida Radar a Captayn Freeman, ktorí momentálne pripravujú debutový album, sa prezentujú vlastným štýlom zvaným ganja rap. V ňom miešajú prvky hip-hopu, reggae, trapu a EDM.


Na Uprising Reggae Festival tento rok prídu aj Alborosie, Nneka, Tarrus Riley, Kabaka Pyramid, The Congos, Kassav’, The Sugarhill Gang, Looptroop Rockers, Modestep, King Kong, Big Red, DJ Kentaro, Dean Fraser, Alaine, DJ Vadim, Paolo Baldini DubFiles feat. Mellow Mood, Forelock & Sr. Wilson, The Skints, Mungo's Hi Fi, Marina P, Ras Muhamad, Rocky Leon, Dubioza Kolektiv, Tadiman, Sassja, Názov Stavby, Medial Banana, Haf & Beyuz, Gonsofus, N3O Akustika, Warrior Sound International a Silly Walks Discotheque.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona