Na Uprising 2016 prídu legendárne postavy karibskej hudby

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 11:49 • 2 min
Na Uprising 2016 prídu legendárne postavy karibskej hudby

BRATISLAVA - Uprising Reggae Festival dva mesiace pred otvorením brán nezaháľa a v rámci svojho deviateho ročníka oznamuje ďalšie kultové lahôdky.

slovakia

left justify in out

Po headlineroch ako Alborosie, Tarrus Riley či Nneka sa do line-upu na hlavnom pódiu pripoja aj The Congos, Kassav', King Kong a Big Red zo skupiny Raggasonic. Bratislavské Zlaté piesky sa tak 26. a 27. augusta zmenia na pravú karibskú oázu hudby a tanca.

 

Zlatú éru roots reggae donesú na Uprising žijúce legendy The Congos. Za viac ako štyri dekády aktívnej produkcie stihli vydať bezpočet kultových skladieb a už prvý album, na ktorom spolupracovali s Lee Scratch Perrym, ich dostal na výslnie scény. Základné trio spevákov s unikátnymi hlasmi vytvára dokonalú harmóniu piesní, s ktorými precestovali najväčšie európske festivaly ako Roskilde, Uppsala či Summerjam. Ich šou fanúšikov hudobne v okamihu prenesie do Kingstonu v čase jeho najväčšej slávy.

 

Karnevalový ošiaľ sa na Slovensku rozpúta pod taktovkou 15-člennej guadeloupskej kapely Kassav'. Na konte má milióny predaných albumov, jej jedinečný mix karibskej hudby vytvoril v 70. rokoch nový žáner zouk a originálna a energická šou ju predurčila na to, aby si napriek spevu v kreolskej francúzštine získala fanúšikov po celom svete. Rytmická smršť, ktorá premení Zlaté piesky na skutočný karneval afro-karibskej hudby.

 

King Kong, jamajský reggae veterán, sa stal ikonou digital reggae ešte v 80. rokoch. Rodák z Kingstonu začínal s vlastnou produkciou v kultovom Marleyho Tuff Gong štúdiu a veľmi rýchlo sa zaradil medzi obľúbených a vyhľadávaných interpretov na Jamajke.

 

Zakladateľ najúspešnejšej francúzskej raggae kapely Big Red sa so svojou formáciou Raggasonic v 90. rokoch zaslúžil o masovú popularizáciu jamajskej kultúry naprieč celou krajinou galského kohúta. Big Red rozhodne nie je prieberčivý, čo sa žánrov týka, spolupracoval s pestrou škálou známych interpretov ako DJ Vadim, Anthony B či Cypress Hill, a preto sa fanúšikovia už teraz môžu tešiť na pravý rapový zážitok namixovaný do reggae, ragga, dnb či grime beatov.

 

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies