Na upozornenie Sociálnej poisťovne reagovalo len 19 % zamestnávateľov

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 14:42 • 2 min
Na upozornenie Sociálnej poisťovne reagovalo len 19 % zamestnávateľov

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) v marci opäť upozorňovala tých zamestnávateľov, ktorí si nesplnili zákonom stanovenú povinnosť a neodovzdali mesačný výkaz poistného za január 2017. Poisťovňa odoslala 11.852 SMS a e-mailov, ktoré boli určené 8854 zamestnávateľom.

slovakia

left justify in out

Na základe tohto upozornenia 1706 zamestnávateľov zaslalo mesačný výkaz poistného. Je to viac ako 19-% úspešnosť výzvy na splnenie si povinnosti voči SP.

 

"Ide o ústretovú službu Sociálnej poisťovne, ktorú nemá určenú zákonom. Chce však upozorniť zábudlivých zamestnávateľov na plnenie ich povinností. V prípade, že si túto povinnosť splnia obratom,  predídu nepríjemnostiam, ako je napríklad udelenie finančnej pokuty," povedal pre TASR hovorca poisťovne Peter Višváder.

 

Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnávateľov, aby venovali tejto problematike zvýšenú pozornosť, pretože neodovzdanie výkazov alebo ich chybné vyplnenie patrí medzi najčastejšie nedostatky v plnení ich povinností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies