Na Univerzite Mateja Bela otvoria už druhý detský kútik pre deti zamestnancov a študentov

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 16:06 • 2 min
Na Univerzite Mateja Bela otvoria už druhý detský kútik pre deti zamestnancov a študentov

BANSKÁ BYSTRICA – Na Pedagogickej fakulte Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici v pondelok 26. marca slávnostne otvoria detský kútik PuFkáčik, ktorý pomohli vytvoriť študentky a študenti denného štúdia sociálnej práce.

slovakia

left justify in out

"Počas dňa otvorenia od 13:00 do 17:00 budú pre deti pripravené tvorivé dielne na tému Veľká noc organizované Katedrou pedagogiky PF UMB,“ uviedla pre agentúru SITA vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB Dana Straková. Prvé podobné zariadenie sprístupnili na banskobystrickej univerzite už v marci minulého roka. Pri príležitosti 40. výročia vzniku Ekonomickej fakulty UMB tu otvorili Detské centrum Trpaslík určené pre deti zamestnancov a študentov fakulty.

Detský kútik PuFkáčik na Pedagogickej fakulte UMB v Banskej Bystrici je určený všetkým návštevníkom areálu bezplatne. K dispozícii je množstvo hračiek, knižiek a hier, ktorými prispeli zamestnanci fakulty. „Vytvorením detského kútika reagujeme na potreby študentov a zamestnancov našej fakulty. V zahraničí sú takéto priestory štandardom. V budúcnosti by sme chceli v priestore zabezpečiť aj stráženie detí najmä v spolupráci so študentmi a študentkami, ktoré sa na prácu s deťmi pripravujú na našej fakulte a mohli by tak získať viac praktických skúseností,“ uviedla prodekanka Alžbeta Brozmanová Gregorová.

Pedagogická fakulta UMB začala svoju históriu písať v školskom roku 1949/1950, keď bola v Banskej Bystrici založená pobočka Pedagogickej fakulty pri Slovenskej univerzite v Bratislave. Prvá vysoká škola v Banskej Bystrici vznikla v roku 1954. Bola to Vyššia pedagogická škola. Dňa 1. septembra 1964 bola založená Pedagogická fakulta. Nová história tejto fakulty sa začala písať v júli 1992, keď sa stali spolu s Ekonomickou fakultou zakladajúcimi fakultami Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. V súčasnosti výchovno-vzdelávací proces na fakulte zabezpečuje deväť katedier, na ktorých pracuje 111 vysokoškolských učiteľov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies