Na uložení Hawkingovho popola sa bude môcť zúčastniť 1000 vyžrebovaných ľudí

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 09:28 • 2 min
Na uložení Hawkingovho popola sa bude môcť zúčastniť 1000 vyžrebovaných ľudí

LONDÝN - Rodina nedávno zosnulého britského teoretického fyzika Stephena Hawkinga sa rozhodla umožniť 1000 ľuďom účasť na uložení jeho urny vo Westminsterskom opátstve. Záujemcovia sa môžu zaregistrovať na špeciálne zriadenej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Tisícka šťastlivcov bude vybraná žrebovaním.

 

Hawkingov popol pochovajú 15. júna medzi hroby Isaaca Newtona a Charlesa Darwina.

 

Príslušnú webovú stránku www.stephenhawkinginterment.com zriadila Nadácia Stephena Hawkinga (SHF). Záujemcovia sa tu môžu zaregistrovať prostredníctvom vyplnenia osobného formulára do 15. mája.

 

Posledná rozlúčka s Hawkingom, ktorý zomrel 14. marca vo veku 76 rokov, sa konala 31. marca v univerzitnom kostole v Cambridgei, kde vedec dlhodobo pôsobil. Jeho poslednú vedeckú štúdiu, ktorú napísal s belgickým fyzikom Thomasom Hertogom, nedávno publikovali v odbornom časopise Journal of High Energy Physics.

 

Hawking bol následkom svojej choroby, amyotrofickej laterálnej sklerózy, väčšinu života odkázaný na invalidný vozík a komunikovanie prostredníctvom počítača. V roku 1988 vydal knihu s názvom "Stručná história času", z ktorej sa predalo desať miliónov výtlačkov a bola preložená do 40 rozličných jazykov sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies